Kokeile kuukausi maksutta

Älvsbyhus investoi miljoonia uusiin tuotantolinjoihin

Älvsbyhus käynnistää miljoonien investoinnit uusiin tuotantolinjoihin Ruotsissa ja Suomessa. Yksi linjoista valmistuu talotehtaalle Kauhajoelle, loput kolme konsernin muihin talotehtaisiin Ruotsissa. Toimittajaksi on valittu eteläpohjalainen Team Vesmes Oy.

Älvsbyhus käynnistää miljoonien investoinnit uusiin tuotantolinjoihin Ruotsissa ja Suomessa. Yksi linjoista valmistuu talotehtaalle Kauhajoelle, loput kolme konsernin muihin talotehtaisiin Ruotsissa. Toimittajaksi on valittu eteläpohjalainen Team Vesmes Oy.

Projekti etenee tiiviillä aikataululla. Ensimmäiseksi asennusvuorossa on Ruotsissa Älvsbyn kunnassa sijaitseva talotehdas, seuraavaksi asennusvuorossa on konsernin Vålbergin ja Bjärnumin talotehtaat, niin ikään Ruotsissa. Kauhajoen talotehtaalle linjasto asennetaan viimeisenä, aikataulun mukaan alkuvuodesta 2018. Yhden linjaston asennus vie aikaa noin kuukauden.

Älvsbyhus-konsernin mittava tehdaslinjastoinvestointi juontaa juurensa kiristyviin rakennusmääräyksiin. Vuoden 2021 alusta tulee voimaan EU-direktiivi, joka edellyttää kaikkien uusien rakennusten olevan ”lähes nollaenergiataloja”. Se on yksi unionin keinoista, joilla tähdätään ilmastonmuutoksen hillintään. Kiristyvät määräykset aiheuttavat suuren muutoksen rakennusteollisuudessa. Älvsbyhus-konserni valmistautuu tulevaan ja käynnistää kaikkien neljän talotehtaansa tuotantolinjastojen uudistamisen.

”Norjassa ”lähes nollaenergiataloa” koskevat EU:n kiristyvät rakennusmääräykset astuvat voimaan ensimmäisenä, ja Norjaan toimitettavat talot rakennetaan talotehtaillamme Ruotsissa. Tämä määrää marssijärjestyksen myös tehdaslinjastoasennuksissa”, Älvsbytalon toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk sanoo.

Muuttovalmiit Älvsbytalot ovat tilaelementtitaloja, jotka rakennetaan talotehtaalla kuivissa olosuhteissa. Uudet rakennusmääräykset muuttavat Älvsbytalojen seinäelementtirakennetta. Seinät rakennetaan jatkossa entistäkin tiiviimmiksi ja eristettä lisätään entisestään. Uusia seinäelementtejä ei ole mahdollista rakentaa nykyisellä tehdaslinjastolla, vaan tarvitaan kokonaan uusi. Samalla uusi linjasto tuo tehtaalle modernia tekniikkaa ja lisää automaatiota, mikä tuo lisää tehokkuutta.

”Investointi lisää myös talotuotantokapasiteettiamme. Jatkossa tulemme rakentamaan suurempia seinäelementtejä, joten tiedossa on iso harppaus tehokkuudessa.”

”Tämä on meille iso ponnistus ja yksi kaikkien aikojen suurimmista tuotantoinvestoinneistamme – Suomen tehtaalle investoimme näin massiivisesti viimeksi kymmenen vuotta sitten, kun tehdas perustettiin.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Älvsbyhus investoi miljoonia uusiin tuotantolinjoihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat