Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistölehti: Taloyhtiö alkaa myydä lämpöä Tampereella

Tamperelainen taloyhtiö on tehnyt uuden aluevaltauksen ja aikoo jatkossa myydä lämpöä, kertoo Kiinteistölehti.

Tamperelainen taloyhtiö on tehnyt uuden aluevaltauksen ja aikoo jatkossa myydä lämpöä, kertoo Kiinteistölehti.

Asiasta on sovittu taloyhtiön ja Tampereen Sähkölaitoksen välillä.

Asunto-osakeyhtiö Tampereen Pohjolankatu 18–20 on päässyt tilanteeseen, jossa energian myyminen on mahdollista.

”Meillä on jo kaksi vuotta ollut käytössä lämmön talteenotto, tuotamme aurinkoenergiaa ja talomme on tiivis.  Meille syntyy toisinaan ylimääräistä lämpöenergiaa.  Nyt olemme päässeet Tampereen Sähkölaitos Oy:n kanssa sopimukseen siitä, että voimme myydä “liikalämmön” kaupungille.  Sopimus menee lähiaikoina yhtiökokouksemme käsittelyyn”, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen.

Tampereen Sähkölaitoksen asiakkuuksista vastaavan johtajan Pasi Muurisen tietojen mukaan tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun taloyhtiö myy lämpöä kaupungille. Sähkölaitos ja taloyhtiö ovat jo päässeet myyntihinnasta sopimukseen.

”Pystymme myymään ehkä noin 100 MWh vuodessa. Kunhan asennamme taloomme maalämmön ja ryhdymme ottamaan lämpöä talteen viemäristä, pystymme kaksinkertaistamaan myyntimme”, visioi Vesterinen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiinteistölehti: Taloyhtiö alkaa myydä lämpöä Tampereella”

  1. Meniköhön tuo nyt TKS:ltä ihan nuottien mukaan? Ensin muutetaan tariffirakenne vahvasti energiatehokkuusinvestointeja tekevä taloyhtiöitä rankaisevaksi. Kun yhtiöt sitten aivan luonnollisesti alkavat pyrkiä kokonaan eroon kaukolämmöstä siirtymällä maalämpöön, TKS suostuukin ostamaan ”ylijäämälämmön”. Saapa nähdä mihin tämä lopulta johtaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat