PES-arkkitehdit voitti Nanjingin arkkitehtikilpailun

Suomalaisille suunnatun kiinalaisen arkkitehtikilpailun voittajat on valittu.

PES-Arkkitehtien voittajatyö

Nanjing Sino-Finnish Center Architecture Design Competition -kilpailun voitti PES-Arkkitehdit Oy. Toiseksi tuli ALA Arkkitehdit Oy ja kolmanneksi Tengbom Eriksson Arkkitehdit Oy.

Kiinan Nanjingiin ollaan rakentamassa 120 000 neliömetrin rakennuskokonaisuutta, johon tulee muun muassa suomalais-kiinalainen kestävän teknologian keskus ja näyttelytila. Nanjingin kaupunki järjesti kohteesta arkkitehtuurikilpailun. Beautiful Beijing -kasvuohjelman aloitteesta arkkitehtikilpailuun kutsuttiin vain suomalaisia arkkitehtitoimistoja.

Kilpailun palkintojen kokonaissumma on yhteensä miljoona euroa, joka jaetaan kuuden loppukilpailijan kesken. Kilpailu on ollut sikäli ainutlaatuinen, että kilpailun kiinalainen järjestäjä kutsui ainoastaan suomalaisia toimistoja.

Hanke on osa Finpron johtamaa Beautiful Beijing -projektia, jonka tarkoituksena on muun muassa edistää suomalaista arkkitehtuuria Kiinassa sekä edesauttaa suomalaisen cleantech-osaamisen vientiä.

”Oli hienoa ja poikkeuksellista, että kilpailuun osallistui ainoastaan suomalaisia toimistoja.Olemme olleet Kiinassa jo 10 vuotta, joten markkina on tuttu. Kilpailu oli korkeatasoinen, hyvin hoidettu ja ehdotukset olivat hienoja”, PES-Arkkitehtien toimitusjohtaja Jarkko Salminen sanoo.

ALA Arkkitehtien osakas Antti Nousjoki pitää kilpailua erinomaisena avauksena Finprolta ja koko vientiorganisaatiolta.  ”Voittajalle tästä tulee hieno projekti ja me muutkin olemme saaneet hyvää näkyvyyttä, joka varmaankin poikii jatkoa tulevaisuudessa. Samalla otteella jatkossa! Tulee mieleen, että miksei tehty aiemmin. Uskon, että arkkitehtuurin mukana voidaan viedä paljon muutakin ja luoda pysyvää yhteistyötä.”

Arkkitehti Patrik Eriksson Tengbom Eriksson Arkkitehdit Oy:stä arvioi kilpailun parhaiten Kiinassa järjestetyksi kilpailuksi, johon hän on osallistunut. Se on osallistuneille arkkitehdeille vahva avaus Kiinan markkinoille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “PES-arkkitehdit voitti Nanjingin arkkitehtikilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat