Rakentamisen liikevaihto huimassa kasvussa

Tilastokeskuksen mukaan kaikkien toimialojen liikevaihto kasvoi toisella neljänneksellä.

Tilastokeskuksen mukaan kaikkien toimialojen liikevaihto kasvoi toisella neljänneksellä.

Tilastokeskuksen tuoreimpien suhdannetietojen valossa rakentamisen toimialan liikevaihdon kasvu nopeutui vuoden 2016 toisella neljänneksellä eniten, 12,4 prosenttiin edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Vuosi sitten vastaavaan aikaan rakentamisen liikevaihto kasvoi 7,7 prosenttia.

Rakentamisen toimialalla voimakkainta kasvu oli talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 14,7 prosenttia enemmän kuin huhti-kesäkuussa vuotta aiemmin. Toimialalla liikevaihto kasvoi eniten alle 10 henkeä työllistävissä yrityksissä. Kolmasosa kasvusta tuli nuorilta, alle viisi vuotta toimineilta yrityksiltä.

Palvelujen liikevaihto kasvoi vuoden toisen neljänneksen aikana yhteensä 4,4 prosenttia ja kaupan alan yritysten liikevaihto 2,2 prosenttia.

Teollisuuden liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 0,8 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto huimassa kasvussa”

Vastaa