Kokeile kuukausi maksutta

Stora Enso julkisti manuaalit puukerrostalorakentamiseen

Stora Enso on julkaissut kattavat ohjeet ja rakennusjärjestelmän kuvauksen puukerrostalojen rakentamiseen. Manuaaleja on kaksi: suurelementtirakentamiseen ja tilaelementtirakentamiseen.

Stora Enso on julkaissut kattavat ohjeet ja rakennusjärjestelmän kuvauksen puukerrostalojen rakentamiseen. Manuaaleja on kaksi: suurelementtirakentamiseen ja tilaelementtirakentamiseen.

Yhtiö esitteli ohjeistoja arkkitehdeille, rakennuttajille, rakenneinsinööreille ja rakennusalan yritysten edustajille yhtiön pääkonttorissa Helsingissä torstaina 1. syyskuuta.

Stora Enso julkisti suuriin tehdasvalmisteisiin massiivipuupaneeleihin perustuvan asuinkerrostalojärjestelmän Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa jo keväällä – nyt vuorossa on Suomi.

Suomessa esiteltiin myös tilaelementtipohjainen asuinrakennusten rakennusjärjestelmä. Molemmat rakennusjärjestelmät on kehitetty yhteistyössä arvostettujen alan toimijoiden kanssa, ja ne ovat vapaasti käytettävissä.

Manuaaleissa kuvataan yksityiskohtaisesti rakennusvaiheet suunnittelusta ylläpitoon jopa 12-kerroksisille asuinkerrostaloille. Samalla niissä käsitellään rakentamiseen liittyviä fysikaalisia ilmiöitä, kuten akustiikkaa, seismisiä ilmiöitä sekä lämmön ja tulen vaikutusta eri maissa ja alueilla.

”Kokosimme kaiken osaamisemme yhteen ja loimme joustavan, kustannustehokkaan ja täysin teollisen rakennusjärjestelmän, joka nostaa puurakentamisen uudelle tasolle”, Stora Enson Building Solutions -yksikön johtaja Petri Perttula toteaa.

Uudella puukomponentteihin perustuvalla rakennusjärjestelmällä Stora Enso pyrkii uudistamaan puurakentamisen markkinat ja lisäämään puun käyttöä rakennusmateriaalina.

Manuaalit ovat ladattavissa täällä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stora Enso julkisti manuaalit puukerrostalorakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat