Kokeile kuukausi maksutta

Vanhat asunnot vaihtoivat vilkkaasti omistajaa elokuussa

Huoneistokeskuksen mukaan elokuu oli varsin vilkas kuukausi asuntomarkkinoilla.

Huoneistokeskuksen mukaan elokuu oli varsin vilkas kuukausi asuntomarkkinoilla.

Vanhoja asuntoja myytiin elokuussa 2,1 prosenttia viime vuotta enemmän. Tammi–elokuussa vanhoja asuntoja on myyty 1,6 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna.

Helsingissä vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat elokuussa 11,6 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna. Espoossa nousua vanhojen asuntojen kauppamäärissä oli 8,3 prosenttia ja Vantaalla nousua kertyi vanhoissa asunnoissa 4,7 prosenttia vuoden takaisesta.

Tampereella vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat elokuussa 11,7 prosenttia ja Turussa 3,8 prosenttia. Sen sijaan Jyväskylässä (-9,7 %) ja Kuopiossa (-12,4 %) vanhoja asuntoja myytiin vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

”Kuopion kauppamäärien laskua selittää osin se, että Kuopiossa asuntokauppa kävi alkuvuodesta huomattavasti muuta maata vilkkaammin, joten vuoden 2015 aikana muodostunut kysyntäpatouma purkautui alueella jo alkuvuoden aikana. Myös uudistuotannon ennakkovaraukset ovat vähentäneet vanhojen asuntojen kauppoja”, Huoneistokeskuksen vt. toimitusjohtaja Lea Jokinen kertoo.

Asunnot tekivät kauppansa Kuopiossa

Vilkkaasta elokuusta huolimatta suurista kaupungeista Helsinki ja Espoo ovat edelleen hiukan viime vuotta jäljessä tammi–elokuun vanhojen asuntojen kauppamääriä tarkasteltaessa. Kehitystä selittää osaltaan se, että pääkaupunkiseudulla on tänä vuonna myyty viime vuotta runsaammin uudistuotantoa.

Vanhoja asuntoja on myyty tammi-elokuussa viime vuoden vastaavaa aikaa vähemmän muun muassa Helsingissä (-2,9 %) ja Espoossa (-0,8 %).

Enemmän asuntokauppoja on tehty muun muassa Vantaalla (7,4 %), Oulussa (8,8 %) ja Kuopiossa (10,9 %).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhat asunnot vaihtoivat vilkkaasti omistajaa elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat