Kokeile kuukausi maksutta

Liikennevirasto tutkii uusiomateriaalien käyttöä isoissa vuonna 2017 alkavissa hankkeissa

Liikennevirasto on valinnut uusiomateriaalien käyttömahdollisuuksien selvittämiseen kolme lähiaikoina käynnistettävää suurta tiehanketta.

Liikennevirasto aikoo tehostaa uusiomateriaalien käyttöä tulevissa hankkeissa.

Uusiomateriaalien käyttöä tutkitaan Lahden eteläisen kehätien rakentamisessa, Vt 5:n parannushankkeessa Mikkeli–Juva-välillä ja Vt 4:n kehittämishankkeessa Oulu–Kemi-yhteysvälillä.

Nämä hankkeet tulevat toteutukseen vuonna 2017. Kohteet ovat olosuhteiltaan erilaisia ja uusiomateriaalien käyttömahdollisuudet vaihtelevat hankkeittain. Tavoitteena on parantaa uusiomateriaalien käyttömahdollisuuksia kilpailutettavissa urakoissa.

Uusiomateriaalit tasavertaiseen asemaan

Liikennevirasto on päättänyt tehostaa uusiomateriaalien käyttöä toteutettavissa ja suunnitteilla olevissa hankkeissaan. Tavoitteena on, että uusiomateriaaleilla ja niiden sovellutuksilla olisi tasavertainen asema perinteisten vaihtoehtojen kanssa.

Tämä edellyttää  uusiomateriaalien huomioon ottamista jo esi-, yleis- ja väyläsuunnittelussa, sekä Liikenneviraston suunnittelu- ja hankintaprosessien uudistamista.

Uusiomateriaalien käyttömahdollisuuksien selvittämiseksi Liikennevirasto käy läpi yhdessä alueellisten ELY-keskusten kanssa lähiaikoina toteutukseen tulevia ja suunnitteilla olevia hankkeitaan. Näistä halutaan samalla sekä uusia demonstraatiohankkeit että pilotointikohteita, joissa testataan Liikenneviraston uudistettavia prosesseja uusiomateriaalien käytön edistämiseksi.

Painopisteenä tulee olemaan erityisesti suunnitteluprosessien kehittäminen ja uusiomateriaalien käytön edistämiseksi tarvittavien toimenpiteiden sisällyttäminen eri suunnitteluvaiheisiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Liikennevirasto tutkii uusiomateriaalien käyttöä isoissa vuonna 2017 alkavissa hankkeissa”

  1. Näitä on tutkittu viimeiset 15 vuotta ja aineistoa on hyllymetreittäin. Eikä olisi aika kaivaa ne arkistosta pölyttymästä 😉

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat