Kokeile kuukausi maksutta

Skanska jatkaa Turun Telakkarannan rakentamista

Skanska aloittaa uuden asuinkerrostalon rakentamisen Turun Telakkarantaan keväällä 2017. As. Oy Turun Kuunarinranta valmistuu kesällä 2018.

Skanska aloittaa uuden asuinkerrostalon rakentamisen Turun Telakkarantaan keväällä 2017. As. Oy Turun Kuunarinranta valmistuu kesällä 2018.

Kuunarinranta nousee Aurajoen varteen, osoitteeseen Unioninkatu 16. Kahdeksankerroksiseen asuinkerrostaloon tulee yhteensä 33 omistusasuntoa 34 neliöisestä kaksiosta aina 121,5 neliöiseen kolmioon.

Kaikkiin asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet. Rakennuksen julkisivu on paikalla muurattua punatiiltä, joka yhdistää uudisasunnon alueen teolliseen historiaan.

Telakkarantaan rakennetaan yhteinen merellinen pihakansi laiturimaisine kulkureitteineen ja heinikkomaisine kasveineen. Pihakannen alle sijoitetaan autohalli, johon tulee 31 myytävää autopaikkaa myös Kuunarinrannan asukkaille.

Skanska on ollut mukana Turun Telakkarannan rakentamisessa vuodesta 2012 asti. Vuonna 2013 Telakkarantaan valmistui Skanskan rakentama As. Oy Turun Paraatiranta, vuonna 2014 Andronoksenranta ja 2015 Turun Telakanportti.

”Telakkarannan suunnittelussa on alusta asti vaalittu historiallisesti arvokkaan alueen alkuperäistä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Alueen historia näkyy ja välittyy niin uusien talojen julkisivuista kuin vanhoista suojelluista telakkanostureistakin, jotka säilytetään uusien rakennusten rinnalla”, Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki sanoo.

”Telakkarannan kaltainen alue kantakaupungin läheisyydessä on harvinaisuus. Vanha teollisuusmiljöö on jalostunut moderniksi asuinalueeksi, joka antaa rouheutta ja ryhdikästä ilmettä Aurajokisuun rantamaille”, Martinmäki sanoo.

Telakkaranta on kaavoitettu vuonna 2005 pidetyn arkkitehtikilpailun voittajaehdotuksen mukaisesti. Alueen rakentaminen kestää noin kymmenen vuotta. Kaiken kaikkiaan Telakkarantaan nousee noin 20 rakennusta ja niihin noin 600 uutta asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska jatkaa Turun Telakkarannan rakentamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat