Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoima toimitti suunnitteluaineistoa Säteilyturvakeskukselle

Fennovoima on toimittanut Säteilyturvakeskukselle arvioitavaksi rakentamislupahakemukseensa liittyvää  suunnitteluaineistoa.

Syyskuun lopulla vuonna 2016 Hanhikivellä ruopattiin ja tehtiin pohjatöitä.

Nyt toimitetussa aineistossa kuvataan esimerkiksi laitoksen turvallisuussuunnittelun perusperiaatteet sekä suunnittelussa käytettäviä menettelyjä.

Fennovoiman Hankikivi 1:n ydinvoimalaitos rakennetaan Säteilyturvakeskuksen uusien ohjeiden mukaisesti ja nyt toimitetussa aineistossa kerrotaan, miten uusia ohjeita sovelletaan laitoksen suunnittelussa ja rakentamisessa. Aineisto sisältää lisäksi yksittäisen järjestelmän kuvauksen, jota taas käytetään koko voimalaitoksen järjestelmäaineiston mallina seuraavissa aineistotoimituksissa.

Hanhikivi 1:n suunnitteluaineistoa toimitetaan Säteilyturvakeskukselle erissä, eheinä kokonaisuuksina.

Rakentamislupavaiheessa Säteilyturvakeskus arvioi paitsi tulevan ydinvoimalaitoksen turvallisuutta ja tekniikkaa, mutta myös sekä Fennovoiman että laitostoimittajan organisaation kyvykkyyttä ja valittua laitospaikkaa. Fennovoima arvioi, että materiaalia toimitetaan tämän hetkisten tietojen mukaan vuoden 2017 loppupuolelle asti.

Rakentamislupavaiheeseen liittyy myös erilaisia Säteilyturvakeskuksen tarkastuksia, joiden tarkoitus on varmistaa, että sekä Fennovoimalla että sen laitostoimittajalla on vuonna 2018 kyky aloittaa varsinaisen voimalaitoksen rakentaminen.

Säteilyturvakeskuksen myönteinen turvallisuusarvio on edellytys rakentamisluvan saamiselle. Rakentamisluvan myöntää valtioneuvosto.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Fennovoima toimitti suunnitteluaineistoa Säteilyturvakeskukselle”

  1. Tuosta projektista ei kyllä hyvää seuraa.. Tuleekohan jopa vielä kalliimmaksi kuin olkiluoto?!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat