Kokeile kuukausi maksutta

Investors House perusti yhtiön kiinteistöalan joukkorahoitusta varten

Helsingin pörssiin listattu kiinteistösijoitusyhtiö Investors House on perustanut erillisen Investors House CF 1 Oy -nimisen yhtiön. Uuden yhtiön on tarkoitus tulla sijoittajien saataville joukkorahoituksen kautta.

Helsingin pörssiin listattu kiinteistösijoitusyhtiö Investors House on perustanut erillisen Investors House CF 1 Oy -nimisen yhtiön. Uuden yhtiön on tarkoitus tulla sijoittajien saataville joukkorahoituksen kautta.

Perustetulla yhtiöllä on myös oma Investors Housen muusta toiminnasta poikkeava strategia. Se keskittyy toiminnassaan asunto- ja kiinteistöyhtiöiden tonttien omistamiseen ja vuokraamiseen. Uusi yhtiö on jo tehnyt ensimmäisen tonttihankintansa. Investors House arvioi, että uusi yhtiö voisi tulla joukkorahoituksen piiriin lähikuukausina.

’’Joukkorahoitus on volyymiltään pieni segmentti. Se on kuitenkin joissain Euroopan maissa kasvanut varsin nopeasti”, Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo.

Suomessa tuli syyskuun alusta voimaan joukkorahoituslaki. Sitä ennen sijoitusmuotoista joukkorahoitusta sääteli sijoituspalvelulaki. Uuden lain tavoitteena oli selkiyttää joukkorahoituksen lainsäädäntöä, parantaa sijoittajansuojaa, lisätä yritysten rahoitusvaihtoehtoja sekä monipuolistaa rahoitusmarkkinoita.

”Uusi laki tuo joukkorahoituksesta aikaisempaa vakavammin otettavan vaihtoehdon. Tulevan kehityksen kannalta näen keskeisenä, että maahan syntyisi mahdollisimman vakavasti otettavia joukkorahoituksen välittäjinä toimivia alustoja sekä sijoittajien kannalta uskottavia sijoitusvaihtoehtoja. Tärkeää on myös se, että tämän sijoitusmuodon riskit osataan tunnistaa ja hinnoitella oikein.”

”Olemme kiinnostuneet uudessa lainsäädännöllisessä tilanteessa joukkorahoitusmahdollisuudesta erillisen yhtiön muodossa.”

Joukkorahoituslaki muun muassa määrää, että pörssiyhtiö ei saa kerätä joukkorahoitusta. Siten Investors Housen oli pakkokin perustaa erillinen yhtiö joukkorahoitusta varten.

Joukkorahoitus on tapa kerätä rahoitusta henkilöiden ja organisaatioiden hankkeille sekä yritysten toimintaan. Rahoitus kerätään yleensä laajalta joukolta pieninä summina halutun rahoitusmäärän saavuttamiseksi ja tyypillisesti internetissä toimivien palvelualustojen kautta. Esimerkiksi joissakin tähän mennessä joukkorahoituksen avulla toteutetuissa rakennushankkeissa yksittäisen sijoittajan minimisijoitukset ovat olleet 200–1000 euroa. Joukkorahoitus voi olla sijoitusmuotoista tai lainamuotoista. Lisäksi on olemassa myös vastikkeetonta joukkorahoitusta eli käytännössä lahjoituksia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Investors House perusti yhtiön kiinteistöalan joukkorahoitusta varten”

  1. Jos ei tipu tuolta niin otetaan tuolta…siinä IH:n rahoitustrategia. Voi toki olla viisasta yhtiön kannalta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat