Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetonin ja YBT:n yhteisyritys laajentaa Ruotsissa

Lujabetonin ja YBT:n omistama Prefabmästarna Sverige laajentaa seinäelementtitehdastaan vuonna 2017 osana kasvustrategiaansa.

Lujabetonin ja YBT:n omistama Prefabmästarna Sverige laajentaa seinäelementtitehdastaan vuonna 2017 osana kasvustrategiaansa.

Yhteisyrityksen tavoitteena on liikevaihdon puolitoistakertaistaminen ja suurempi jalansija Ruotsin betonimarkkinassa. Kasvutavoitteen taustalla on Ruotsin kerrostaloasuntorakentamisen voimakas kasvu.

Pohjois-Ruotsin Öjebynissä vuodesta 2012 toimineen betonielementtiyrityksen liiketoiminta on ollut nousujohteista alusta alkaen ja liikevaihto on kasvanut koko toiminnan ajan. Yhtiön liikevaihto oli 150 miljoonaa Ruotsin kruunua vuonna 2015 (16,0 M€) ja tulos hyvällä tasolla.

”Olemme saaneet hyvän jalansijan markkinassa ja nyt vastaamme kasvaneeseen kysyntään. Länsinaapurimme talous on erittäin hyvässä kunnossa ja rakentamisen suhdanne on todella hyvä. Olemme saaneet hyvän kumppaniasiakkaan Tukholman asuntomarkkinasta. Tämän kysynnän varaan nojaten tehtaan merkittävä laajentaminen noin 2,5 miljoonan euron investoinnilla on mielestämme oikea askel laajentaa Ruotsin toimintaamme”, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo perustelee tehdaslaajennusta.

Prefabmästarnan tähänastinen markkina-alue on ollut pääosin pohjoinen Ruotsi, mutta rakentamisen ollessa vilkasta yritys suuntaa katsettaan nyt myös etelämmäksi.

”Meillä on olemassa oleva ja toimiva tehdas sekä osaava henkilöstö. Uuden kapasiteetin pyrimme saamaan tuotantovalmiiksi jo maaliskuuhun 2017 mennessä. Enkä usko, että laajentumisemme Ruotsissa jää tähän.”

Ruotsissa rakentamisen volyymit ovat selkeästi suuremmat kuin Suomessa ja etenkin kerrostalorakentaminen on kovassa vauhdissa. Länsinaapurissamme aloitetaan ennusteen mukaan 48000 rivi- ja kerrostaloasuntoa vuonna 2016, kun Suomessa ennustetaan noin 27000 vastaavan asunnon aloitusta. Kerrostaloaloitusten määrä Ruotsissa on kasvanut tasaisesti vuodesta 2012, keskimäärin yli 20 prosenttia vuodessa.

Betonituotanto Ruotsissa seuraa tätä trendiä ja tuotannon volyymit olivat syyskuussa 2016 jopa 22 prosenttia suuremmat kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Rakentaminen painottuu Ruotsissakin vahvasti kasvukeskuksiin, jotka ovat kooltaan Suomen kasvukeskuksia suurempia. Kasvavana ryhmänä asuntomarkkinoilla ovat nyt maahanmuuttajat, jotka ainakin alkuun etsivät tuettuja tai edullisia kerrostaloasuntoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetonin ja YBT:n yhteisyritys laajentaa Ruotsissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat