Energiatehokkuus Kiinteistöt Talotekniikka Rakennuslehti Ei kommentteja

Postin Vantaan logistiikkakeskuksen katolle toteutetaan aurinkovoimala

Postin Vantaan logistiikkakeskuksen katolle asennetaan talven aikana 1920 aurinkopaneelia. Paneelit toimittaa Naps Solar Systems. Aurinkovoimalan nimellisteho on 500 kilowattia. Voimalasta tulee yksi Suomen suurimmista.

”Olemme allekirjoittaneet kiinteistöjen energiatehokkuussopimuksen ja olemme mukana edistämässä ympäristöystävällistä toimintaa monin eri tavoin. Tulevan aurinkovoimalan laskennallinen vuosituotto on 450000 kilowattituntia. Tämä vastaa noin 25 omakotitalon sähkönkulutusta vuodessa. Käytämme sähkön kokonaisuudessaan itse, sillä logistiikkakeskuksessa on aina toimintaa”, johtaja Antti J. Pitkänen Posti Kiinteistöistä sanoo.

Logistiikkakeskus sopii aurinkovoimalan paikaksi myös sijainniltaan ja rakenteeltaan. Aurinkopaneelit tulevat 94000 neliömetrin rakennuksen kaakkoiskulmaan robottiavusteisen hybridivaraston katolle. Logistiikkakeskuksen energiatehokkuutta parannetaan myös vaihtamalla valaistusta ledeihin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia