Talous Rakennustuote Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Rakennuskustannukset nousivat lokakuussa

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi lokakuussa syyskuuhun verrattuna. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Rakentamisen työpanosten hinnat nousivat prosentin edellisestä kuukaudesta. Tarvikepanosten hinnat nousivat kuukaudessa 0,1 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,4 prosenttia.

Vuoden takaiseen verrattuna rakennuskustannukset nousivat lokakuussa 1,0 prosenttia. Työpanosten hinnat nousivat vuoden aikana 1,5 prosenttia ja tarvikepanosten hinnat prosentin. Sen sijaan palveluiden hinnat laskivat 0,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Yksittäisistä panoksista eniten kallistuivat kuukauden aikana muottikalustoon ja tuentoihin liittyvät palvelut, 5,0 prosenttia. Niiden kustannusten vuosimuutos oli kuitenkin pienempi 1,9 prosenttia. Vuoden takaisesta eniten kallistuivat jätemaksut, 4,6 prosenttia. Ne säilyivät kuitenkin ennallaan kuukauden takaiseen verrattuna.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia