Työelämä Rakentaminen Talous Rakennuslehti Ei kommentteja

Rakentamisen avoimet työpaikat lisääntyivät roimasti

Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi kuluvan vuoden heinä-syyskuussa 2016 reippaasti viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen avoimien työpaikkojen tilastoista.

Rakentamisessa oli Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä noin 2200 avointa työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 1200.

Tilastokeskuksen mukaan myös kaikkien toimialojen yhteenlaskettu avoimien työpaikkojen määrä kasvoi roimasti vuoden takaisesta. Vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä eri toimialoilla oli avoimena yhteensä 30800 työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 21200.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi useimmilla toimialoilla ja alueittain tarkasteltuna etenkin Helsinki-Uudenmaan suuralueella.

Tilastokeskus on kerännyt tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain vuodesta 2002 alkaen. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonantaja vastaa kyselyyn joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelulla. Tiedonkeruussa on mukana 2500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia