HUSin Siltasairaalan rakennushanke sai poikkeusluvan ministeriöltä

Meilahden sairaala-alueelle Helsinkiin tulevan Siltasairaalan rakennushanke on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeusluvan.

HUSin 14. joulukuuta kokoontuva valtuusto päättänee tämän jälkeen Siltasairaalan rakentamisen aloittamisesta. Uudisrakennuksen kustannusarvio on 280 miljoonaa euroa.

Siltasairaalan toteutussuunnittelun on tarkoitus alkaa heti valtuuston päätöksen jälkeen, jolloin varsinaisiin rakennustöihin päästään jo vuonna 2018. Suunnitelmien mukaan sairaala valmistuu vuonna 2022.

Hankintayksikkönä toimii HUS-Kiinteistöt Oy, pääsuunnittelijana ja arkkitehtisuunnittelijana puolestaan arkkitehtuurikilpailun voittanut työyhteenliittymä Team Integrated, johon kuuluvat AW2-Arkkitehdit Oy, Brunet Saunier Architectures S.A., Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy ja Arkkitehtitoimisto Harris – Kjisik Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit Oy ja lvia-, sähkö- ja KSL (kiinteät sairaala-laitteet) -suunnittelusta konsulttiryhmä Ramboll Oy ja Granlund Oy.

HUS haki Siltasairaalan rakentamiselle poikkeuslupaa, koska laki sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusinvestointien väliaikaisesta rajoittamisesta tuli voimaan heinäkuussa 2016. Sosiaali- ja terveysministeriö oli kuitenkin sitä mieltä, että sairaala on tarpeellinen eikä rajoita tulevan sote-hankkeen toteuttamista HUS-alueella.

Uusi sairaalarakennus korvaa toimintoja, jotka sijaitsevat nykyisessä Töölön sairaalassa, josta HUS on päättänyt luopua, sekä osia nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnasta. Siltasairaala on suunniteltu liitettäväksi sekä toiminnaltaan että tiloiltaan nykyiseen Meilahden tornisairaalaan ja kolmiosairaalaan ja syöpäpotilaiden hoidon osalta myös Syöpätautien klinikan edelleen käyttöön jääviin osiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “HUSin Siltasairaalan rakennushanke sai poikkeusluvan ministeriöltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat