Kokeile kuukausi maksutta

Skanska hakee valituslupaa asfalttituomioihin

Skanska Asfaltti Oy hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa liittyen Helsingin hovioikeuden päätökseen, jonka hovioikeus antoi asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynnissä valtion osalta.

Skanska Asfaltti Oy hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa liittyen Helsingin hovioikeuden päätökseen, jonka hovioikeus antoi asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynnissä valtion osalta.

Helsingin hovioikeus antoi 20.10.2016 päätöksen, jossa se osittain hyväksyi valtion vahingonkorvausvaatimuksen Skanska Asfaltti Oy:tä kohtaan.

”Hovioikeus päätyi eri lopputulokseen kuin aiemmin käräjäoikeus, joka hylkäsi valtion kanteen kokonaisuudessaan. Hylkäämisen peruste oli se, että valtion on katsottava olleen mukana kartellissa ja tietoinen siitä. Mielestämme valtion vaatimukset olisi tässäkin vaiheessa tullut hylätä kokonaisuudessaan ja lisäksi velvoittaa valtio korvaamaan Skanska Asfaltti Oy:n oikeudenkäyntikulut”, kertoo Skanska Oy:n lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen yhtiön tiedotteessa.

Skanska Asfaltti Oy on Skanska Oy:n tytäryhtiö ja oli kuuden muun asfalttiyhtiön tavoin vastaajana vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, jotka liittyivät korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) mukaan 1990-luvulta 2000-luvun alkuun saakka toimineeseen asfalttikartelliin. Kantajina Skanska Asfaltti Oy:tä vastaan esitetyissä vaatimuksissa ovat olleet Suomen valtio ja kahdeksan kuntaa.

Ennen vahingonkorvausoikeudenkäyntejä korkein hallinto-oikeus on käsitellyt asfalttikartellia. KHO on tuolloin määrännyt vastaajayhtiöt maksamaan erisuuruisia seuraamusmaksuja kilpailulain rikkomisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska hakee valituslupaa asfalttituomioihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat