Vaalimaan uusi rekkaparkki avautuu liikenteelle

Vaalimaan uusi raskaan liikenteen odotusalue eli niin sanottu rekkaparkki sekä siihen liittyvä väylät avataan liikenteelle puolelta päivin keskiviikkona 4.1.2017.

Hamina–Vaalimaa-moottoritien valmistumisen jälkeen E18-tie on kokonaan moottoritietä Turusta Venäjän rajalle.

Uudet järjestelyt sujuvoittavat liikennettä Vaalimaalla, parantavat liikenneturvallisuutta sekä vähentävät raskaasta liikenteestä ympäristölle aiheutuvia haittoja. Uusi rekkaparkki on osa E18 Hamina–Vaalimaa-moottoritiehanketta.

Haminasta Vaalimaalle rakennetaan E18-tien viimeistä moottoritieosuutta. Vuoteen 2034 kestävällä elinkaarisopimuksella toteutettavan hankkeen palveluntuottaja on Tieyhtiö Vaalimaa Oy, joka vastaa hankkeen rahoituksesta sekä suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta. Hankkeen pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy.

Moottoritieosuuden länsipäässä Lelusta Kattilaisten eritasoliittymään tehdään päällysrakenne- ja varustelutöitä sekä telematiikan rakennus- ja testaustöitä. Kattilaisten eritasoliittymän ja Vaalimaan eritasoliittymän välillä ovat käynnissä alusrakennetyöt ja melusuojauksen rakennustyöt.

Vaalimaan tunnelissa tehdään verhousrakennetöitä ja tunnelin teknisen tilan rakennustyöt saadaan päätökseen tammikuun aikana.

Siltatöitä käynnissä rakenteilla olevalla osuudella

Sillanrakentaminen on aloitettu tai käynnissä 30 siltapaikalla ja niistä 10 siltaa on valmiina. Talven aikana rakennetaan siltojen alusrakenteita sekä tehdään kansien muotti- ja telinetöitä. Lisäksi tehdään jo betonoitujen siltojen varustelu ja viimeistelytöitä. 26 siltakantta on betonoitu.

Hankkeessa betonoidaan vielä 15 siltaa. Kokonaan aloittamatta työt on kahdeksalla siltapaikalla. Kuudella siltapaikalla työt aloitetaan lähikuukausien aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaalimaan uusi rekkaparkki avautuu liikenteelle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat