Kokeile kuukausi maksutta

Aleksandrian kirjaston suunnittelija voitti Helsinkiin tulevan hotellin suunnittelukilpailun

Hotellin suunnittelukilpailuun osallistui voittajatoimiston lisäksi kolme muuta pohjoismaista arkkitehtitoimistoa.

Snøhettan ehdotus Hakaniemen uudeksi hotelliksi.
Kuuntele juttu

Voittajan, norjalaisen arkkitehtitoimisto Snøhettan ehdotuksessa Hakaniemen rantaan rakennetaan tontin muotojen mukaan taitettu hotellirakennus. Taitekohtiin muodostuu kaksi erillistä pihaa.

Palkintolautakunnan mukaan ehdotuksen kevyet julkisivumateriaalit, veistosmaisuus ja pohjakerroksen muoto luovat avoimuuden tunnetta ja kontrastia lähiympäristön kanssa.

Hotelli on osa Hakaniemenrannan asemakaavan muutosaluetta. Rakentamista suunnitellaan Merihaan länsi- ja pohjoispuolelle sekä Hakaniemenrantaan.

Opaalilasinen julkisivu elää varausasteen mukaan

Julkisivumateriaalina on opaalilasi. Julkisivu muuttuu hotellin varausasteen mukaan. Hotellihuoneiden ikkunat muuttuvat valkoisesta kirkaaksi vieraiden saapuessa huoneisiinsa.

Snøhetta on suunnitellut esimerkiksi Egyptin Aleksandrian kirjaston ja Oslon uuden oopperatalon.

Kilpailun järjestivät norjalainen AB Invest A/S, Helsingin kaupunki ja Suomen arkkitehtiliitto. Palkintolautakunnan puheenjohtajana oli Arthur Buchardt, investori jonka rakennuttama hotelli valmistui äskettäin Jätkäsaareen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Aleksandrian kirjaston suunnittelija voitti Helsinkiin tulevan hotellin suunnittelukilpailun”

  1. Taas uusi valkoinen laatikko Helsinkiin. Puolet vuodesta väritöntä harmautta muutenkin, niin sitten pitää vielä kesällä saada muistutus kylmästä talvesta. Todella heikko taso arkkitehtuurissa nykyään.

    1. Ei ne räikeät/vahvat väritkään ole parempaa arkkitehtuuria. Vai missä päin maailmaa näet muuta kuin valkoista ja väritöntä harmautta rakennuksissa?

      Ehkä sinistä näkyy enemmän nykyään.

  2. Kuulkaas nyt moukat. Nuo kevyet julkisivumateriaalit, veistosmaisuus ja pohjakerroksen muoto luovat AVOIMUUDEN TUNNETTA ja KONTRASTIA lähiympäristön kanssa. Nämä ovat arkkitehtuurissa kyseenalaistamattomia fundamentaalisia taloarvoja. Ettehän halua rikkoa talojen talo-oikeuksia näyttää arkkitehtonisesti hyväksyttävältä?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat