Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

NCC rakentaa Setlementtiasunnoille 108 asunnon kohteen Kruununvuorenrantaan

Setlementtiasunnot oy rakennuttaa yhteisöllisen vuokrakerrostalokohteen Helsingin Kruununvuorenrantaan. Kohteen rakennusurakasta vastaa NCC, joka toteuttaa rakentamisen kokonaisurakkana.

Borgströminmäen Setlementtiasuntoihin tulee yhteensä 108 asuntoa, joista 20 varataan kehitysvammaisille asukkaille. Rakentamisen valmistelevat työt ovat alkaneet vuoden 2017 alusta, ja työt tontilla alkavat maaliskuussa 2017. Rakennus valmistuu elokuussa 2018.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara teki 22.12.2016 kohteen hintapäätöksen. Aran hyväksymä hankintahinta hankkeelle on noin 20,7 miljoonaa euroa.

Kohde muodostuu kahdesta isommasta rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhteistilojen kautta. Yhteistiloissa on Setlementtiasuntojen konseptien mukaisesti tilaa yhteisille aktiviteeteille asukkaiden käyttöön.

Rakennuksen lämmitysenergia otetaan 14 maalämpökaivosta, jotka ovat tontilla. Maalämpö pumpataan neljällä pumpulla rakennuksen lattialämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen. Maalämpöjärjestelmä hankitaan rakennuttajan erillishankintana pääurakkaan alistettuna sivu-urakkana.

Asunnoissa on huoneistokohtainen vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäaikaan toimiva ilmanvaihdon kautta toimiva viilennys. Rakennuksen katolle sijoitettavat aurinkosähköpaneelit tuottavat osan maalämpöjärjestelmän tarvitsemasta sähköstä. Kesäaikana aurinkosähköllä voidaan tuottaa myös lämmin käyttövesi, ja maalämpökaivoja voidaan ladata rakennusta jäähdyttämällä.

Setlementtiasunnot on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, jonka tavoitteena on tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa, ihmisiä ja lähiyhteisöjä aktivoivia asuinympäristöjä. Setlementtiasunnoilla on tällä hetkellä 20 taloa (n. 1400 asuntoa) kuudessa eri kaupungissa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Tampere, Kuopio). Uusin, Sukupolvienkortteli valmistuu Helsingin Jätkäsaareen maaliskuussa 2017. Yhteisöllisellä palvelukonseptilla varustettuja talo- ja korttelihankkeita on valmistumassa lähivuosina seuraavasti: Joensuun Penttilänranta (2018/5), Turun Kupittaa/Samppalinna (2018/3), Tampereen Härmälänranta (2018/8), Helsingin Borgströminmäki (2018/10), Sompasaari (2019) ja Verkkosaari (2019).

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia