Talous Rakennustuote Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Rakennuskustannukset laskivat tammikuussa

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi laski tammikuussa 0,4 prosenttia joulukuuhun verrattuna. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Rakentamisen työpanosten hinnat laskivat tammikuussa 1,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta ja palveluiden hinnat 0,1 prosenttia. Sen sijaan tarvikepanosten hinnat nousivat kuukaudessa 0,2 prosenttia.

Vuoden takaiseen verrattuna rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,5 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat nousivat vuoden aikana 1,2 prosenttia ja palveluiden hinnat 1,1 prosenttia. Työpanosten hinnat laskivat 0,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Yksittäisistä panoksista eniten halpenivat kuukauden aikana lämmöneristeet, 3,0 prosenttia. Vuodessa niiden hinnat laskivat 3,3 prosenttia. Eniten puolestaan nousivat kuukauden aikana vesikatteiden hinnat, 2,2 prosenttia. Vuodessa ne kallistuivat 1,6 prosenttia.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia