Kokeile kuukausi maksutta

Design-Talo osti Finnlamellin liiketoiminnat

Oululainen muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja Pohjolan Design-Talo oy on ostanut alajärveläisen hirsitalovalmistaja Finnlamelli oy:n liiketoiminnat.

Oululainen muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja Pohjolan Design-Talo oy on ostanut alajärveläisen hirsitalovalmistaja Finnlamelli oy:n liiketoiminnat.

Finnlamelli jatkaa Pohjolan Design-Talon omistuksessa tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole vaikutusta Finnlamellin Alajärven tehtaan tai Pohjolan Design-Talon Nivalan elementtitehtaan toimintaan. Ostetun yhtiön työntekijät jatkavat konsernissa vanhoina työntekijöinä.

Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski luonnehtii liiketoiminnan ostoa vastaukseksi markkinoiden kehitystrendeihin. Hän arvioi yrityskaupalla olevan merkitystä laajemminkin koko pientaloalan kehitykselle.

”Tuomme kahden tähän asti toisistaan erillään toimineen talonrakennussektorin osaamisen yhteen yhtiöön. Vastaamme markkinatrendeihin, joissa hirsi rakennusmateriaalina on nostanut suosiotaan ja muuttovalmiina myytävät omakotitalot ovat lisänneet markkinaosuuttaan”, Taivalkoski toteaa.

Hirsitalojen osuus on noin viidennes omakotimarkkinoista. Muuttovalmiina myydään 70 prosenttia omakotitaloista, mutta hirsitaloissa muuttovalmiina myytävien osuus on vasta vajaa kymmenen prosenttia.

Taivalkosken mukaan ostettu yhtiö tuo konserniin lamellihirsivalmistuksen osaamista ja antaa yritykselle mahdollisuuden laajentaa palvelunsa uusiin kohderyhmiin.

Finnlamelli pystyy kaupan ansiosta hyödyntämään jo 20 vuotta muuttovalmiita omakotitaloja kehittäneen Design-Talon vahvan prosessiosaamisen. Eräänä merkittävänä etuna on muun muassa Design-Talon oma talotekniikkatuotanto.

”Pohjolan Design-Talo on innovatiivinen ja taloudeltaan sekä myynti- ja markkinointiosaamiseltaan vahva yhtiö, mikä avaa uusia mahdollisuuksia kehitys- ja myyntityöhömme. Kauppa antaa meille mahdollisuuden muuttovalmiiden hirsitalojen toimituksiin hallitusti ja kattavasti ympäri Suomen, mikä on merkittävä kilpailuetu hirsitalomarkkinoilla”, Finnlamellin toimitusjohtaja Esko Rintamäki sanoo.

Taivalkosken mukaan yhtiö tavoittelee vahvaa markkinaosuutta myös hirsitalomarkkinoilla. Yhtiö aloittaa muuttovalmiiden hirsiomakotitalojen ja loma-asuntojen kehitystyön heti ja tuo ne myyntiin ennen kesää.

Ensimmäiset uuden konseptin mukaan rakennettavat muuttovalmiit lamellihirsitalot on tavoitteena asentaa pystyyn puolen vuoden kuluttua.

Pohjolan Design-Talo

 • Perustettu: 1989
 • Liikevaihto (2016): 71,3 Meur
 • Liiketulos (2016): 6,2 Meur
 • Henkilöstö: 209
 • Kotipaikka: Oulu
 • Tuotanto: elementtitehdas Nivala, talotekniikkavalmistus Ii
 • Tuotebrändit: Design-Talo, Ainoakoti, Design-Talo Tekniikka

Finnlamelli Oy

 • Perustettu: 1995
 • Liikevaihto (2016): 28,3 Meur
 • Henkilöstö: 105
 • Kotipaikka: Alajärvi
 • Tuotanto: Lamellihirsitehdas Alajärvellä. Vajaa puolet tuotannosta menee vientiin.
 • Tuotebrändit: Finnlamelli, Timberkoti

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Design-Talo osti Finnlamellin liiketoiminnat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat