Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo-konsernin liikevaihto kasvoi lähes puoleen miljardiin

Lujatalo-konsernin liikevaihto nousi ensimmäisen kerran yhtiön historiassa puolen miljardin euron tuntumaan. Liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia 496,8 miljoonaan euroon.

Lujatalo-konsernin liikevaihto nousi ensimmäisen kerran yhtiön historiassa puolen miljardin euron tuntumaan. Liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia 496,8 miljoonaan euroon.

Liikevoittotaso oli yhtiölle ennätyksellinen euroissa mitattuna. Liikevoittoa kertyi euroissa 25,5 miljoonaa. Suhteellinen liikevoitto oli 5,1 prosenttia. Liikevoittoprosentti oli hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalon mukaan ennen finanssikriisiä joskus jopa parempi. Hän oli kuitenkin tyytyväinen konsernin tulokseen.

Lujatalo teki kokonaisuudessaan hyvän tuloksen vuonna 2016, mutta alueelliset vaihtelut olivat suuria. Kerrostalorakentaminen jatkui Uudellamaalla vilkkaana, ja Lujatalo sai osansa uudisrakentamisen kokonaisvolyymin kasvusta.

Lujatalon liikevaihto oli 365,3 miljoonaa euroa, ja se kasvoi noin 3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Korjausrakentamisen liikevaihto supistui 78,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 81,3 miljoonasta. Korjaamisen osuus oli 22 prosenttia koko Lujatalon liikevaihdosta. Yhtiö on jo monta vuotta linjannut haluavansa kasvattaa korjaamisen osuutta liikevaihdosta, mutta kasvua ei juuri ole tapahtunut. Hannu Isotalo kertoo tämän johtuvan osin hyvästä suhdanteesta, jolloin yhtiö helposti ottaa mieluummin uudiskohteita kuin korjaushankkeita. Hänen mukaansa ideaali korjausrakentamisen osuus Lujatalon liikevaihdosta olisi noin 30–40 prosenttia.

Lujatalolla valmistui viime tilikauden aikana kaikkiaan 1171 asuntoa, joista perustajaurakoituja asuntoja oli 258. Edellisvuonna asuntoja valmistui yhteensä 1 403, joista perustajaurakoituja oli 461.

Lujabetonin liikevaihto kasvoi 12,2 prosenttia 136,4 miljoonaan euroon. Lujabetonin tilikauden tulos oli kokonaisuutena hyvällä tasolla. Suomen tulos oli hyvä. Ruotsin tytäryhtiö Lujabetong AB:n tulos oli erinomainen, osakkuusyhtiö Prefabmästarna Sverige AB:n hyvä. Venäjällä toimivan osakkuusyhtiö OOO LujaBetomixin tulos oli kokonaisuudessaan varsin tyydyttävä maan talouden tilanne huomioiden. Lujabetoni tavoittelee tänä vuonna selvästi kasvavaa liikevaihtoa ja parantaa edelleen tulostaan.

Luja-yhtiöihin kuuluu ”lähipiiriyhtiönä” myös sisaryhtiö Fescon oy. Sen liikevaihto oli 21,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 18,4 miljoonaa. Vaikka Fescon ei kuulu juridiseen konserniin, se toimii yhteisen Luja-brändin alla. Kaikkien Luja-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 523 miljoonaa euroa.

Lujatalo-konserni 2016/2015

 • Liikevaihto milj. euroa 496,8/468,0
 • Liikevoitto % 5,1/4,1
 • Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja milj. euroa 25,1/18,1
 • Omavaraisuusaste % 43,8/41,7
 • Tase milj. euroa 257,5/236,1

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Lujatalo-konsernin liikevaihto kasvoi lähes puoleen miljardiin”

 1. Minne se Arto Pohjonen sitten meni ? Tyypillinen hallituksen tiedote että uusiin haasteisiin kun toimitusjohtajalle annetaan kenkää

 2. Kaikkihan sen tietää että Heimo Hantulan Uudenmaan yksikkö ja Heikki Jalkasen Itä- ja Keski-Suomen yksikkö pitävät Lujataloa yllä. Muut yksiköt voisi lopettaa. Uuden toimitusjohtajan Jussi Tanhuanpään lähtölaskenta on jo alkanut Isotalon vaatimuksiin kasvattaa korjausrakentamisen liikevaihdoksi 30-40% liikevaihdosta.

  1. Taitaa olla sisäpiirin tietoa. Peli on raakaa nykyään.

 3. Lujatalon syndrooma. Isotalo ajaa korjausrakentamista kuin käärmettä pyssyyn. Yksiköt haluaisivat tehdä korkeampikatteista tuotantoa. Yhtiöllä ei ole korjausrakentamisen osaamista kuin Kuopiossa. Kyllä Tanhuanpääkin sen huomaa

  1. Eiköhän se ole ”pitkässäjuoksussa” ihan järkevää ettei firma seiso yhdellä jalalla?

   1. Lujatalolla on kova osaamistaso korjausrakentamisessakin. Mm hussin sairaalan massiivinen saneeraus, ja ainakin meilla hussissa ollaan todella tyytväisiä

 4. Toivotaan että Heimo jatkaa, koska tulos romahtaa ja rajusti.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat