Talous Rakentaminen Työelämä Rakennuslehti Yksi kommentti

Näin paljon rakentamisen työtunnin kustannus nousi viime vuonna

Kausitasoitettu tehdyn työtunnin kustannus kasvoi yksityisellä sektorilla vuonna 2016 keskimäärin 0,8 prosenttia edellisestä vuodesta. Valtiosektorilla vuoden 2016 kausitasoitettu tehdyn työtunnin kustannus laski 1,1 prosenttia. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen työvoimakustannusindeksistä.

Rakentamisessa kausitasoitettu tehdyn työtunnin kustannus kasvoi viime vuonna 0,2 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Teollisuudessa kausitasoitettu tehdyn työtunnin kustannus nousi 0,8 prosenttia ja yritystalouden palveluissa 0,9 prosenttia.

Loka-joulukuussa 2016 rakentamisen kausitasoitettu tehdyn työtunnin kustannus kohosi 0,8 prosenttia vuoden 2015 vertailujaksosta.

Kausitasoitus tehdään Tramo/Seats-menetelmällä, jolla estimoidaan ja poistetaan sarjoista työpäivien määrien muutosten ja säännöllisen, vuodesta toiseen toistuvan kausivaihtelun vaikutus aikasarjasta. Kuntasektorin indekseistä ei vielä julkaista kausitasoitettuja aikasarjoja aineiston alkuvuosien huonosta kattavuudesta ja aikasarjojen lyhyydestä johtuen.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Huoh.. näitä uutisia ei enää kehdata edes nimimerkillä kirjoittaa.
    Seuraavaksi ”Tässä kunnassa kustannukset nousivat eniten..”

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia