Asuntojen välityksestä rahastetaan yli 4 prosentin palkkio  

Asunto-osakkeiden välityspalkkio pysyi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä käytännössä viime vuoden viimeisen neljännekset tasolla, sillä laskua oli 0,01 prosenttiyksikköä.

 

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

Suomen ammattivälittäjät perivät keskimäärin 4,14 prosentin välityspalkkion. Hinnat sisltävät 24 prosenttia arvonlisäveroa.

Alhaisin keksimäärinen välityspalkkio oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä Kuopiossa (3,49 %).

Korkeimmat palkkioprosentit puolestaan ovat Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa (4,45 %).

Myös omakotitalojen välityspalkkiot ovat käytännössä viime vuoden lopun tasolla (-0,02 prosenttiyksikköä). Välityspalkkio on keksimäärin 4,32 prosenttia.

Matalimmat omakotitalojen välityspalkkiot ovat Kuopiossa (3,54 %), korkeimmat. Korkeimmat keskimääräiset välityspalkkiot ovat Hämeenlinnassa (4,64 %).

Sekä asunto-osakkeiden että omakotitalojen välityspalkkiot ovat nelivuotisen mittaushistoriansa pohjalukemissa.

Hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Asuntojen välityksestä rahastetaan yli 4 prosentin palkkio  ”

  1. Verot ja välityspalkkiot ovat yksi syys asuntojen hintojen nousuun! Samasta asunnosta voidaan maksaa paljon ylimääräistä, jos se kiertää esim. 10 vuoden aikana useammalla omistajalla ja vähintään hankintakustannukset pitää aina saada pois.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi