Talous Kiinteistöt Uutiset Mikko Kortelainen 2 kommenttia

Asuntojen välityksestä rahastetaan yli 4 prosentin palkkio  

Asunto-osakkeiden välityspalkkio pysyi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä käytännössä viime vuoden viimeisen neljännekset tasolla, sillä laskua oli 0,01 prosenttiyksikköä.

 

Suomen ammattivälittäjät perivät keskimäärin 4,14 prosentin välityspalkkion. Hinnat sisltävät 24 prosenttia arvonlisäveroa.

Alhaisin keksimäärinen välityspalkkio oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä Kuopiossa (3,49 %).

Korkeimmat palkkioprosentit puolestaan ovat Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa (4,45 %).

Myös omakotitalojen välityspalkkiot ovat käytännössä viime vuoden lopun tasolla (-0,02 prosenttiyksikköä). Välityspalkkio on keksimäärin 4,32 prosenttia.

Matalimmat omakotitalojen välityspalkkiot ovat Kuopiossa (3,54 %), korkeimmat. Korkeimmat keskimääräiset välityspalkkiot ovat Hämeenlinnassa (4,64 %).

Sekä asunto-osakkeiden että omakotitalojen välityspalkkiot ovat nelivuotisen mittaushistoriansa pohjalukemissa.

Hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Verot ja välityspalkkiot ovat yksi syys asuntojen hintojen nousuun! Samasta asunnosta voidaan maksaa paljon ylimääräistä, jos se kiertää esim. 10 vuoden aikana useammalla omistajalla ja vähintään hankintakustannukset pitää aina saada pois.

    Vastaa
  • Tuossa jutussa ei ollut linkkiä lähteeseen, mutta laitetaanpa se tähän eli välityspalkkiovertailu toimii osoitteessa https://www.asuntojenmyynti.fi

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia