Uutiset Rakennuslehti 15 kommenttia

Lehto osti 12 kerrostalotonttia Vantaan Kaivokselasta

Juttu on päivitetty korjaamalla siinä ollut virhe. Myyrmäessä on asema ei metroasemaa.

Lehto on tehnyt yksityisen maanomistajan kanssa esisopimuksen kahdentoista kerrostalotontin ostamisesta Vantaan Kaivokselasta.

Havainnekuva Vantaan pumppupuistosta

Kohteeseen tulee yli 30 000 kerrosneliötä ja noin 550 asuntoa. Asuntojen keskikoko vaihtelee 40–45 neliömetrin välillä.  Yhtiö arvioi asuntojen hinnan vaihteleva 110 000–250 000 euron välillä. Rakennusaikataulu etenee kolmessa eri vaiheessa vuosina 2017–2020.

Lehto rakentaa vuosina 2017–2020 yhdeksän kerrostaloa, joista viisi omaperusteisena gryndituotantona ja  neljä sijoittajille kokonaisvastuu-urakkana. Loput 3 kerrostalotonttia kuuluvat Vantaan kaupungille. Ensimmäisen kerrostalon, As Oy Vantaan Pumpun maanrakennustyöt pyritään aloittamaan jo kesäkuussa 2017.

”Hanke alkoi jo helmikuussa merkittävillä ja massiivisilla purkutöillä, kun alueelta purettiin yli 10 000 neliömterin kokoiset vanhat tuotantorakennukset”, kertoo Lehdon Asunnot-palvelualueen kaupallinen johtaja Markus Myllymäki.

Vantaan Pumppupuisto on merkittävä hanke Lehdolle ja erityisesti Lehdon Asuntotuotanto- palvelualueelle.

”Kohde voidaan tehdä täysin Lehdon talousohjatun rakentamisen-konseptilla, jolloin me itse voimme suunnitella kohteemme kustannustehokkaasti sekä tuottaa tekniikkaelementit, jotka sisältävät vakioidut keittiö- ja pesuhuonemoduulit. Nämä kaikki valmistetaan omassa Oulaisten tehtaassamme. Tiukan konseptimme ansiosta pystymme rakentamaan korkealaatuisia asuntoja erittäin kustannustehokkaasti nyt myös pääkaupunkiseudulle”, muistuttaa Myllymäki.

Alueella on valmiina jo kattava palveluverkosto ja Myyrmäen asemalle on matkaa 1,5 kilometriä.

Hanke on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessa vuonna 2020.

Keskustelu artikkelista: 15 kommenttia

 • metro ei taida kulkea vantaalla

  Vastaa
 • ei kulje metro vantaalla, eivätkä taida Lehdon lupaukset pitää muutenkaan paikkaansa
  🙂

  Vastaa
 • ”Korkealaatuista” asumista Hämeenlinnanväylän varteen. Järkyttävä metelisijanti, jota höystää mukavasti Helsinki-Vantaan lentomelu. Ei tarvita parvekkeita eikä avattavia ikkunoita talojen itäsivulle, talousohjattua rakentamista tämäkin. Köyhän miehen kaupunkibulevardikokeilu…

  Vastaa
  • Martinlaakson-Myyrmäen alueella lentomelu on kyllä aivan käsittämätön. Vain Ruotsinkylässä Tuusulan puolella päästään samoihin tasoihin.

   Toivottavasti nyt asiassa on järki kädessä, saataisiin kelvolliset liittymät joskus tehtyä Hämeenlinnanväylälle mm. Kaivokselasta.
   Vai tehdäänkö bulevardia Vantaallekkin?

   Sinällänsä ihan positiivista että länteen tulee Kivistön lisäksikin jotain uutta.

   Vastaa
  • Sisä-kaivoksela kiittää kun lopultakin saadaan meluvalli hämeenlinnanväylälle.

   Vastaa
 • talousohjattu rakentaminen sisältää yleensä muutakin, esim:
  -vuokratontti -kova vastike
  -kallis autopaikka
  -pilarirakenteet (tarkista todelliset neliöt!), mahdollistaa että ulkoseinät voi tehdä halvimmista elementeistä
  -kalusteet, kodinkoneet ym. lukkopesistä lähtien halvinta kuraa

  pääasia että esitteissä näyttää hyvältä ja vahvin myyntiargumentti on: halvin.

  Vastaa
  • Pakko sen verran tähän kommentoida ko grynderin kohteessa asuvana, että kodinkoneet Rosenlewia, kalusteet Puustellia. Onko nuo sitä halvinta kuraa? Samoilla neliöhinnoilla isompi urakoitsija tekee boklokkia ikean kalusteilla. Se on sitä halpaa kuraa.

   Vastaa
   • Rosenlewin kodinkoneet ovat HALVINTA kuraa, made in Romania. Ikean keittiökalusteet kestää vertailun Puustellin tai kenen tahansa muun kotimaisen valmistajan peruskalusteisiin.

    Vastaa
    • Ei muuten ole mikään meidän Rosenlewin koneista Romaniasta. Jääkappi made in Hungary ja uuni on made in Italy. Ja minun kokemuksien mukaan Ikeasta saa vain kertakäyttöistä kuraa, joka ei kelpaa edes kierrätyskeskukseen. Pelkkä vitsi väittää, että ne pärjää laadussa Puustellin kalusteille 😀

     Vastaa
     • Aikoinaan olin portaita tilaamassa puusepältä ja huomasin hän tekee keittiöitä jolloin huomasin hänen mekanismien olevan omieni ikean tuotteita vastaavia. johon hän vastasi isoja valmistajia on 3 mailmassa joista puustelli, ikea ja kymmenet muut käyttävät samoja oikeastaan ainoita rikki meneviä osia= lastulevy on kaikilla samaa mutta mekanismit ratkaisee.

      4 keittiötä ikealta 3 konetta mennyt 9v aikana rikki takuuaikana. jokaisella kerralla valmistus lopetettu tai ei kannata korjata tuotu uusi tilalle ilmaiseksi. kerran ”oma” vika turposi astian pesukoneen luukku ja olin menossa ikean otin luukun malliksi mukaan ja ajattelin kokeilla meneekö takuuseen johon myyjä -> onko kuittia… ei ole… okei… räplää konetta… juu tuota tuotetta on valmistettu 4v eli takuu 100% on voimassa (25V) antoi lahjakortin millä voin uuden ostaa ja 50c jäätelö lahjakortin pahoitteluksi.

      ei mitään kinaamista mistää. en ikinä miettisi mitään muuta kun ikean tuotteita.

      ja hinta 1/3 jopa 1/5….

      niin ja ilmaiset toimitukset kotiin jos ei ole hyllyssä tuotetta kannettuna.

   • Eikös talousohjaus ole maalaisjärjen käyttöä, kaikki gryndikohteissa käytetyt kodinkoneet tehdään halpismaissa eikä Romania ei ole sen huonompi kuin Slovenia, Turkki tai Unkari.

    Isoissa firmoissa konsernin hankintasäännöt sitovat käyttämään ostosopimuksia, voihan se ketuttaa kun tavaraa ei saa ostaa sieltä mistä saa halvalla.

    Vastaa
  • Joko niitten kämpissä on keittiöt? Jossain oli ainakin pelkkä mitätön keittopiste joka ei siitä parantunut vaikka kuinka puustellin brändillä yritetään leimata. Ja punkka siihen viereen, sisustajan painajaisia nuo näyttävät olevan. Mutta vuokralainen ei valita kun varaa ei ole eikä grynderillä taskuissa kolotus tunnu.

   Vastaa
 • Talot ovat kivan näköisiä. Nykyään ikkunoissa on äänieristys. Parvekkeita ei ole Hämeenlinnanväylän puolella. Asunnot ovat pieniä, mutta kuka nyt ilmastonmuutoksen aikoina kehtaa enää isossa asunnossa asuakaan. Helsingin keskusta on lähellä ja kun uusi vyöhykejako toteutuu bussimatkatkin muuttuvat halvemmiksi. Kaivoksela on hyvä paikka asua, rauhallinen ja palvelut lähellä, jopa uimarantakin on.

  Vastaa
  • ”kuka nyt ilmastonmuutoksen aikoina kehtaa enää isossa asunnossa asuakaan”

   Minä. Asuin kolmekymmentä vuotta reiässä seinässä Kalliossa ja se riitti loppuiäksi. Tämä hiukan päälle sataneliöinen omakotitalo on minulle ja vaimolle juuri sopiva.

   Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia