Rakennustuote Uutiset Seppo Mölsä Ei kommentteja

Luja vuorineuvos Hannu Isotalo, 70 vuotta

Luja-yhtiöitä 45 vuotta luotsannut vuorineuvos Hannu Isotalo  täyttää 70 vuotta 27.5.2017.

Hannu Isotalon johdolla perheyhtiö Luja on laajentunut Kuopion seudulla toimivasta paikallisesta yrityksestä yhdeksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Tämän lisäksi Luja on laajentunut myös Ruotsin ja Venäjän markkinoille.

Hannu Isotalo syntyi  kolmilapsisen perheen keskimmäisenä Nurmeksessa vuonna 1947. Pienestä pitäen isä-Feliks, Lujan perustaja, otti  lapset mukaansa tehtaalleen. Arvostus työn tekemiseen ja ahkeruus juurtuivat lapsille näin tärkeiksi arvoiksi jo varhain.

Valmistuttuaan diplomi-insinööriksi vuonna 1972 Hannu Isotalo työskenteli Lujabetonilla tuotantojohtajana. Hän astui suuriin saappaisiin jo 27-vuotiaana ottaessaan vastaan Lujabetonin toimitusjohtajan tehtävät vuonna 1974 Feliks Isotalon jatkaessa hallituksen puheenjohtajana.

Hannu Isotalo on tehnyt pitkän uran. Hänen aikanaan Luja on kasvanut 20 miljoonan liikevaihdon yrityksestä lähes 500 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi yritysryhmäksi. Isältään perityn ”nokkavainun” ansiosta ja Lujiin arvoihin nojaten Isotalo on luonut Lujan kasvulle kestävät perustukset – asiakkaita kuunnellen ja vastuullisen liiketoiminnan periaatteita noudattaen. Tänä päivänä 64-vuotias perheyhtiö työllistää yli 1300 henkilöä ja on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista.

Lujan perheyhtiössä on jo kolmas polvi ohjaksissa. Hannu Isotalo toimii edelleen aitiopaikalla hallitusten puheenjohtajana päättämässä Lujan tulevaisuudesta.

Varsinaisen työuransa ohella Hannu Isotalo on vaikuttanut poikkeuksellisen aktiivisesti rakennusalan ja elinkeinoelämän järjestöissä, kunnallispolitiikassa ja lukuisten eri yritysten ja yhteisöjen luottamustehtävissä jo 1970-luvun lopulta lähtien. Kunnallispolitiikan saralla Isotalo toimi 16 vuotta Kuopiossa mm. kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Tasavallan presidentti myönsi Hannu Isotalolle vuorineuvoksen arvonimen vuonna 2013.

Hannu Isotalo on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta ja kuusi lastenlasta. Hän viettää syntymäpäiviään 27.5. perhepiirissä. Juhlan kunniaksi taiteilija Pauno Pohjolaisen Hannu Isotalosta tekemä muotokuva paljastetaan Lujatalon Kuopion toimistolla 1.6.2017.

Kehittämällä yli laman

Rakennuslehdessä Hannu Isotalo on ollut näkyvä ja terävä kommentoija vuodesta toiseen. 1990-luvun lamavuosina, kun betoniteollisuutta ajettiin alas ja ulkomaiseen omistukseen, Isotalo luotti oman kilpailukyvyn kehittämiseen.

Näin Rakennuslehti kirjoitti vuonna 1993:

”Yrityksen menestymisen yksi tärkeä tekijä on jatkuva tuotekehitys. Yrityksellä on oltava aina menossa yksi iso ja lukuisa määrä pieniä kehitysprojekteja”, Siilinjärvellä toimivan Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Hannu Isotalo sanoi.

Uusista tuotteista hän esitteli kaksi elementtisiltaa, rakennuksen runkojärjestelmän ja uuden maatalousrakentamiseen tarkoitetun julkisivuelementin.

Ilpo Kokkilan vuoro syksyllä

Tänä vuonna toinenkin merkittävä vuorineuvos eli SRV:n Ilpo Kokkila täyttää 70 vuotta. Kokkilan vuoro on syksyllä, jolloin julkaistaan samalla hänestä kertova, toimittaja Jukka Saastamoisen kirjoittama kirja. Itse SRV (eli Viitoset) viettää 30-vuotisjuhliaan kesäkuussa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia