Kokeile kuukausi maksutta

Ministeriö myönsi miljoonatuet kulttuuritilojen peruskorjaamiseen ja rakentamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea kulttuuritilojen perustamiskustannuksiin ja peruskorjauksiin. Ministeriö myönsi tukea kaikkiaan 11 hankkeelle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea kulttuuritilojen perustamiskustannuksiin ja peruskorjauksiin. Ministeriö myönsi tukea kaikkiaan 11 hankkeelle.

Tuen määrä vuonna 2017 on yhteensä noin 5,6 miljoonaa euroa. Avustukset rahoitetaan Veikkauksen tuotoista.

Suurimmat avustukset saavat Keski-Suomen museon peruskorjaus (2 milj. euroa), Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus (1 milj. euroa), Seinäjoen kaupunginteatterin peruskorjaus (740000 euroa), Wasa Teater-Österbottens regionteaterin hanke (500000 euroa) ja Porin Teatteritalon peruskorjaus (500000 euroa).

Valtionavustukset on tarkoitettu kuntien kulttuuritoimintaa varten tarvittavien tilojen, valtionosuutta saavien museoiden, teattereiden ja orkestereiden tilojen sekä muiden valtakunnallisesti merkittävien kulttuuritilojen perustamis- ja peruskorjaushankkeisiin.

Avustuksista merkittävä osa kohdistuu kaupunginteattereiden peruskorjaushankkeisiin. Tämä johtuu siitä, että suuret kaupunginteatterit on Suomessa rakennettu pääosin 1960-luvulla ja ovat peruskorjauksen tarpeessa.

”Näillä avustuksilla valtio tukee kuntien investointeja kulttuuriin. Näin turvataan se, että Suomessa jokaisella on mahdollisuus päästä nauttimaan monipuolisista ja laadukkaista taide- ja kulttuurielämyksistä”, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

Määrärahaa haki yhteensä 16 hanketta. Haettujen avustusten summa oli yhteensä noin 22 miljoonaa euroa. Avustuspäätösten pohjana on nelivuotiskaudeksi laadittu kulttuuritilojen rahoitussuunnitelma.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ministeriö myönsi miljoonatuet kulttuuritilojen peruskorjaamiseen ja rakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat