Suunnittelu Seppo Mölsä Ei kommentteja

Rakentamistalouden professori Olli Seppänen Vahasen hallitukseen

Aalto yliopiston rakentamisen tuotantotalouden professori Olli Seppänen (s. 1977) on nimitetty konsulttitoimisto Vahasen hallitukseen.

Seppäsellä on tieteellisen uransa lisäksi paljon kokemusta yritystoiminnasta rakennusalan ohjelmistojen parissa. Hän on ollut mukana perustamassa kolmea startup-yritystä (Dynamic System Solutions Oy, Vico Software Inc ja DynaRoad Oy) ja toiminut kahdeksan vuoden ajan yrittäjänä Yhdysvalloissa.

Vahasen toimitusjohtaja Risto Räty toivottaa Seppäsen tervetulleeksi mukaan kehittämään Vahasta.

”Seppänen on tutkinut suunnitteluohjausta yliopistolla ja tuntee hyvin myös oikeudelliset asiat, jotka koskevat suunnittelutoimistoja. Yrittäjätaustasta häneen on tarttunut innovointi ja uuden tekeminen. Olli kannustaa Vahasta tekemään asioita rohkeammin omasta visiosta.”

Ohjelmistotaustaisen Seppäsen mukaan rakennusalan on viimeinkin alettava hyödyntää digitalisaatiota. Sokea digitalisointi ei kuitenkaan palvele tarkoitusta vaan digitalisaation on ratkaistava niitä rakentamisen ongelmia, jotka rajoittavat tuottavuutta. Innovatiivisen suunnittelutoimiston on itse tehostettava toimintaansa, vaikka asiakkaat eivät sitä vielä vaatisi.

”Olen aiemmin vetänyt palveluorganisaatiota ja tiedän että uuden palvelun kehittämiseen on aina suuri kynnys. Yrityksen on tehtävä kehitys omalla riskillä ja uutta kehitettäessä projektit eivät aina onnistu heti ensimmäisellä yrityksellä. Ala kehittyy kuitenkin vain uuden innovoinnilla ja samalla se luo uudenlaisia mahdollisuuksia myös liiketoiminnalle”, Seppänen sanoo.

Poikkitieteelliset professorit opettavat rakentamistaloutta

Kun Juhani Kiiras ja Jouko Kankainen jäivät pitkän tutkija- ja opettajauransa jälkeen eläkkeelle TKK:n rakentamistalouden professorien paikoilta, täytettiin heidän paikkansa vuonna 2015 tutkijoilla, joista kumpikaan ei ole rakennusalan diplomi-insinööri. Kauppatieteiden maisteri Olli Seppänen väitteli vuonna 2009 aiheenaan Empiirinen tutkimus tuotannonohjauksen onnistumisesta talonrakennushankkeissa. Antti Peltokorpi puolestaan on tuotantotalouden diplomi-insinööri, joka väitteli  sairaaloiden leikkaustoiminnan strategista ja operatiivista johtamista ja näiden vaikutusta tuottavuuteen.

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia