Talous Rakennustuote Talotekniikka Rakennuslehti Ei kommentteja

Uponor investoi putkituotannon laajennukseen Pohjois-Amerikassa

Uponor käynnistää 16,3 miljoonan euron (17,4 miljoonan dollarin) arvoisen tehdaslaajennuksen Pohjois-Amerikan Apple Valleyssä Minnesotan osavaltiossa. Rakennustöiden odotetaan valmistuvan tammikuussa 2018.

Kyseessä on Uponorin kymmenes laajennus Apple Valleyssä sitten toiminnan käynnistymisen vuonna 1990. Investointi lisää PEX-putkivalmistukseen liittyvää rakennuspinta-alaa 5440 neliömetrillä.

Pohjois-Amerikan markkinat edustavat lähes kolmasosaa Uponor-konsernin vuoden 2016 liikevaihdosta, ja tästä suurin osa tulee talotekniikasta. Sen liikevaihto on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

”Uponor, Inc. -yhtiön kasvunäkymät niin julkis- ja liikerakentamisessa kuin asuinrakentamisessakin ovat hyvät. Tällä investoinnilla pystymme vastaamaan käyttövesi- ja sisäilmastojärjestelmien kysynnän kasvuun sekä asuin- että liikerakentamisessa”, Uponor oyj:n toimitusjohtaja Jyri Luomakoski toteaa.

Minnesotan osavaltiossa sijaitseva Apple Valleyn kaupunki on Uponor, Inc:in Pohjois-Amerikan toimintojen keskus. Tytäryhtiö työllistää alueella lähes 700 henkeä. Viime vuonna yhtiö palkkasi yli 100 uutta työntekijää, ja tehdaslaajennuksen myötä on tarkoitus palkata lisää.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia