Koulutus ja tutkimus Suunnittelu Rakennuslehti Ei kommentteja

Aalto-yliopisto ja Sweco vahvistavat yhteistyötä rakennustekniikan DI-koulutuksessa

Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitos ja suunnittelu- ja konsulttitoimisto Sweco ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka tavoitteena on tiivistää yhteistyötä rakennustekniikan diplomi-insinöörien koulutuksessa.

Yhteistyösopimus tukee rakennetekniikan tutkimusta, ylläpitää tutkimuksen ja suunnittelutyön välistä kommunikaatiota sekä parantaa alan ammattilaisten täydennyskoulutusta.

”Haluamme olla mukana uusien rakennesuunnittelijoiden koulutuksessa ja innostaa nuoria rakennusalan opintoihin. Tarjoamme opiskelijoille diplomityöaiheita ja -paikkoja koordinoidusti Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitoksen kanssa”, Swecon toimialajohtaja Ismo Tawast kertoo.

”Arvostamme yhteistyötä Swecon kanssa, sillä haluamme tarjota opiskelijoillemme opetusta, joka tuo esille teorian merkityksen käytännön haasteiden ratkaisemiselle ja antaa mahdollisimman luontevan tavan oppia sekä siirtyä työelämään”, Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitoksen johtaja, professori Jari Puttonen toteaa.

”Rakennesuunnittelun merkitys rakennusalalla kasvaa jatkuvasti, rakennettiin sitten korkeita tornitaloja tai maanalaisia tiloja. Hyvän rakentamisen lähtökohtana ovat toimivat rakennesuunnitelmat, joten rakennetekniikkaa ja rakentamista kokonaisuutena ymmärtäviä osaajia tarvitaan jatkuvasti.”

Aalto-yliopiston kolmivuotinen kone- ja rakennustekniikan kandidaattipääaine tarjoaa mahdollisuuden opiskella diplomi-insinööriksi rakennustekniikan kaksivuotisessa ja englanninkielisessä Building Technology -ohjelmassa. Vuosittain rakennustekniikan laitokselta valmistuu 80–90 rakennusalan diplomi-insinööriä, jotka ovat perinteisesti työllistyneet erittäin hyvin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia