Suunnittelu Auri Häkkinen Ei kommentteja

Helena Soimakallio siirtyy SKOL:n toimitusjohtajaksi

Diplomi-insinööri Helena Soimakallio on nimitetty Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n toimitusjohtajaksi 5.6.2017. Hän on ollut tätä ennen Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n toimitusjohtaja 11 vuotta.

Soimakallion edeltäjä SKOL:n toimitusjohtajana oli Matti Mannonen, joka siirtyi Teknologiateollisuuden elinkeinopolitiikan johtajaksi.

Miksi vaihdat järjestöstä toiseen?

”Sain mielenkiintoisen, houkuttelevan tarjouksen. SKOL:ssa on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että suunnittelijoiden ja muun aineettoman asiantuntijatyön arvostusta nostetaan. Näkökulma on siinä mielessä laajempi kuin RIL:ssä.”

Oliko vetoa vai työntöä?

”Vetoa. Suorahakukonsultti soitti ja kysyi kiinnostusta tehtävään. En hakenut aktiivisesti uutta työpaikkaa.”

Mikä uuden työn substanssissa on mielenkiintoisinta?

”Alan opetukseen, tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan vaikuttaminen siten, että asiantuntijoilta tulleet oivallukset saadaan nykyistä paremmin käyttöön. Asiantuntijoilla on huikea osaamispotentiaali.”

SKOL on yritysten järjestö. Mitä uutta se tuo työhösi?

”Se ja edunvalvonta tuovat selkeän suunnan näkökulmalle, kun taas RIL:ssä henkilöjärjestönä on ollut välillä hyvin haastavaa valita moniäänisen ja monitavoitteisen jäsenkunnan näkökulma. RIL on riippumaton, SKOL:ssa yritysten painotukset tulevat vahvasti esille.”

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia