Arkkitehtuuri Projektit Rakentaminen Uutiset Seppo Mölsä Ei kommentteja

Kiinalaiset rakentavat omaa hotellia joulupukin naapuriksi Rovaniemellä

Joulupukin Pajakylän ytimessä sijaitseva kiinalaisten sijoittajien majoitusinvestointi on edennyt harjakorkeuteen. Kyseessä on kiinalaisten  ensimmäinen mittavampi  majoitusinvestointi Rovaniemellä ja Lapissa.

Lokakuussa valmistuvaan, noin 4,5 miljoonan euron ja 76 vuodepaikan kokonaisuuteen sisältyy päärakennus ja sen 144-paikkainen ravintola. Yhteensä valmistuu seitsemän paritaloa sekä 14 huoneistoa omine saunoineen, takkoineen, pienkeittiöineen ja terasseineen. Erikoisuus on huonekorkeus, joka on noin 6-8 metriä. Tilan tunnetta lisäävät myös isot ikkunat.

Rakennustyön projektinohjauksesta vastaa rovaniemeläinen Prodeco Oy Lappi ja suunnittelusta Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen.

Hotellin liiketoiminnasta vastaa Rovaniemelle viime vuonna perustettu Nova Roi, jonka osakkaina on joukko merkittäviä hotelli- ja majoitusalan sijoittajia Kiinasta.

”Kysyntä hotelliamme kohtaan on ollut vilkasta, vaikka myynti on vasta käynnistymässä. Emme aio erikoistua vain Aasian markkinoihin, vaan palvelemme koko Rovaniemen kasvavaa, maksukykyistä matkailijavirtaa ”, kertoo Nova Roin varatoimitusjohtaja Tian Zhang. Hän on vetänyt 10 vuotta omaa matkailu- ja konsulttitoimistoaan Rovaniemellä.

”Kiinalaisten sijoittajien mukana olo näkyy vain omistuksessa. Omistajien toiveesta on kyllä käytetty paljon puuta ja tunturimaisemia muistuttavia elementtejä, mutta tyyli ja palvelukulttuuri hotellissa tulee olemaan hyvin skandinaavinen”,  hotellinjohtaja Jaana Laaksonen kertoo.

”Kiinnostus Rovaniemeä kohtaan kotimaasta ja eri puolilta maailmaa on kasvussa, joten tämä investointi lienee vasta päänavaus. Pääsemme nyt matkailualan kärkijoukoissa avaamaan kiinalaisten investointeja Suomeen”, sanoo Rovaniemen matkailu- ja markkinointiyhtiö Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Rovaniemen tonttien markkinoinnista vastaavan Rovaniemen Kehityksen toimitusjohtaja Juha Seppälän mukaan Napapiiristä ja Joulupukin Pajakylästä ovat olleet viime aikoina kiinnostunut sekä kotimaiset että ulkomaalaiset investoijat, mutta alueelta on tällä hetkellä vaikeaa löytää vapaata, tarpeeksi isoa tonttia.

Osin tonttipulalla selittyy se, että Pajakylälle ollaan puuhaamassa Rovaniemellä jo kilpailijaa Norvajärvelle. Rakennusliike Lehtokin on mukana alustavissa suunnitelmissa.

 

 

 

 

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia