Kokeile kuukausi maksutta

Saku Koivu Turun jättihankkeen keulakuvana ja sijoittajana

Turun ratapiha- ja asema-alueelle halutaan luoda Suomen suurin elämys- ja tapahtumakeskittymä sekä uusi jäähalli. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan noin 480 miljoonaa euroa.

Turun ratapiha- ja asema-alueelle halutaan luoda Suomen suurin elämys- ja tapahtumakeskittymä sekä uusi jäähalli. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan noin 480 miljoonaa euroa.

Alueelle on suunniteltu elämyskeskus sekä noin 10 000 katsojan monitoimiareena erityisesti jääurheilun käyttöön. Matkailua tukemaan alueelle aiotaan rakentaa tornihotelli.

Hankkeen esiselvityksessä projektia hehkuttavat sijoittajina mukana olevat jääkiekkoeläkeläinen Saku Koivu ja Supercell-peliyhtiömiljonäärit Ilkka Paananen sekä Mikko Kodisoja. Mukana ovat myös Helsinki Garden -puuhamies, jääkiekkoseura Hifk:n puheenjohtaja Timo Everi sekä hankejohtaja Ilkka Kilpimaa. Esiselvitys on tehty yhteistyössä hankkeen käynnistäneen VR Groupin kanssa.

”Ratapiha on edelleen Turun keskeisin, osin hyödyntämätön niin sanottu brown field -alue”, kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo hankkeen tiedotteessa.

Alue on vapautunut suurilta osin VR Groupin omasta käytöstä. Yhtiö on tutkinut kaupungin kanssa useita vaihtoehtoja ratapiha-alueen kehittämiseksi.

Hankesuunnitelman mukaan Turun ratapiha-alueen rakentaminen on tarkoitus rahoittaa pääosin yksityisellä rahoituksella. Kokonaisinvestoinnin suuruus on noin 480 miljoonaa euroa. Hankkeen työllistäväksi vaikutukseksi on laskettu noin 2 600 henkilötyövuotta.

Hankkeen esiselvitys ja suunnitelma esiteltiin maanantaina Turun kaupunginhallitukselle. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus käydä tarvittavat neuvottelut ja sopia alueen maankäytön ehdoista, kaavoituksen käynnistämisestä ja kaupungin roolissa hankkeessa muilta osin. Maa-alueen omistaa VR Group ja suunnitelman mukaisesti rakentaminen voisi alkaa vuonna 2020.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saku Koivu Turun jättihankkeen keulakuvana ja sijoittajana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat