Kuva: Anne Kurki

Turun ammattikorkeakoulu lisää insinöörien ja mestareiden aloituspaikkoja

Turun ammattikorkeakoulun hallitus on tänään päättänyt lisätä tekniikan perustutkintojen eli insinöörin ja rakennusmestarin opiskelupaikkoja yli 200 tähän vuoteen nähden. Myös koulutuksen sisältöjä uudistetaan.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Aloittavien opiskelijoiden määrät nousevat niin tutkintoon johtavassa päiväkoulutuksessa, avoimen ammattikorkeakoulun opintomahdollisuuksissa, monimuotokoulutuksessa kuin ylemmässä AMK-koulutuksessa.

Tällä hetkellä tekniikan alan aloituspaikkoja on 846, ja lisäyksen jälkeen määrä tulee olemaan 1049. Turun ammattikorkeakoulun tekniikan koulutus on lisäyksen jälkeen samaa luokkaa maan suurimpien teknisten korkeakoulujen kanssa.

”Tämä on meille todella iso asia, mutta olemme valmiit tähän urakkaan, jotta alueen yritykset saavat tarvitsemiaan osaajia riittävästi. Näin voidaan vauhdittaa koko maan kasvua ja hyvinvointia”, Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila kertoo.

Pääosin muutokset ovat tarjolla vuonna 2018, ja niihin haetaan syksyn 2017 ja kevään 2018 yhteishaussa.

Eniten lisäpaikkoja päiväkoulutukseen

Suurin opiskelupaikkojen kasvu toteutuu tutkintoon johtavassa päiväkoulutuksessa, jossa vuotuinen aloittajamäärä nousee yli sadalla opiskelijalla. Tämän lisäksi DI-tason Master of Engineering -koulutusta lisätään 35 aloituspaikalla.

”Lisäysten jälkeen meiltä valmistuu työelämään 2020-luvun alkuvuosina noin 650–700 insinöörin tai rakennusmestarin tutkinnon ja 70 Master of Engineering -tutkinnon suorittanutta vuosittain. Tämä lähestyy määrää, joka alueen yrityksiltä saamiemme viestien mukaan tarvitaan tulevina vuosina”, Vesa Taatila sanoo.

”Ammattikorkeakoulun päätös on tärkeä askel, jolla vastataan Lounais-Suomen nopeasti kasvaneeseen osaavan työvoiman tarpeeseen ja tuetaan alueen positiivista rakennemuutosta. Tekniikan alan korkeakoulutusta on tarpeen vahvistaa. Hallitus on esittänyt yhteensä 20 miljoonaa euron määrärahan, jolla se on halunnut varmistaa, että kasvu ei hyydy osaajapulaan”, ylijohtaja Tapio Kosunen opetus- ja kulttuuriministeriöstä toteaa.

Myös täysin uusia koulutuksia alkamassa

”Insinöörin tai rakennusmestarin tutkintoon johtavassa päiväkoulutuksessa lisäämme koulutusmääriä konetekniikassa, rakentamisessa, ajoneuvo- ja kuljetustekniikassa, tuotantotaloudessa ja tieto- ja viestintäteknologiassa. Konetekniikassa alkaa uutena osaamisalueena muotoilu. Lisäksi aloitamme uuden koulutuskokonaisuuden, jossa yhdistyvät energia-, ympäristö-, bio- ja kemiantekniikka. Myös tämän osalta koulutusmääriä nostetaan”, koulutusjohtaja Juha Kontio tarkentaa.

Monimuotokoulutuksena käynnistyy poikkitieteellinen instrumentointiin ja diagnostiikkaan keskittyvä kokonaisuus. Monimuotokoulutuksessa opintoja voi tehdä työn ohessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Turun ammattikorkeakoulu lisää insinöörien ja mestareiden aloituspaikkoja”

  1. Mihin tarpeesee, kun viimesiltä vuosiltakaan eivät ole työllistyneet.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi