Talous Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Caverionin tulos heikkeni hieman

Caverionin käyttökate ja liikevoitto kohenivat hieman huhti-kesäkuussa, mutta pysyivät edelleen tukevasti miinuksella. Tulos ennen veroja sen sijaan laski entisestään.

Caverionin liikevoitto oli kuluvan vuoden toisella neljänneksellä -20,5 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin luku oli -21,5 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä yrityksen käyttökate oli -13,0 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli -14,4 miljoonaa euroa.

”Vuoden 2017 toisella neljänneksellä jatkoimme yhtiön kääntämistä parempaan suuntaan ja toimintojemme vakauttamista. Vaikka kannattavuuden kannalta neljännes oli yhtiölle vaikea, työ etenee suunnitellun mukaisesti. Haasteet riskiprojekteissamme vaikuttivat sekä kannattavuuteen että kassavirtaan ja peittävät hyvän edistymisen muualla. Jatkoimme korjaavien toimenpiteiden toteuttamista projektiliiketoimintamme suorituskyvyn nostamiseksi ja onnistuimme välttämään uusien projektien lisäämistä riskiprojektilistallemme tänä vuonna”, toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo tiedotteessa.

Lehtorannan mukaan valuuttakurssit, työpäivien pienempi määrä, alaskirjaukset sekä aiempaa valikoivampi tarjoustoiminta heikensivät kauden kehitystä.

”Markkinaympäristömme oli kauden aikana edelleen suotuisa. Divisioonista Suomi ja Itävalta paransivat vakaata suoritustaan. Tanska-Norjan divisioona jatkoi käännettään parempaan suuntaan. On myös merkkejä Ruotsin liiketoiminnan kääntymisestä parempaan suuntaan, esimerkiksi kassavirtamme Ruotsissa oli selvästi parempi kuin viime vuonna.”

Caverion käynnisti kuluvan vuoden toisella neljänneksellä toimenpiteitä Ruotsin ja Teollisuuden ratkaisujen divisioonissa tuloksen ja käyttöasteen kohentamiseksi. Toimenpiteistä syntyi noin 6,3 miljoonaa euroa uudelleenjärjestelykuluja, ja niiden arvioidaan johtavan noin 160 työntekijän vähennyksiin Ruotsissa.

Palvelut kasvoivat, Projektit kutistuivat

Caverionin Palvelut-liiketoiminta kasvoi huhti-kesäkuussa 3,1 prosenttia, kun samaan aikaan Projektit-liiketoiminnan liikevaihto kutistui 17,7 prosenttia.

”Projektikannattavuuttamme rasittivat edelleen merkittävät alaskirjaukset erityisesti Teollisuuden ratkaisuissa ja Saksassa. Alaskirjaukset ja jäljellä olevat projektien suoritusriskit liittyvät noin 15 riskiprojektiin, joista suurin osa saadaan päätökseen tänä vuonna. Kannattavuuttamme kaudella heikensi merkittävästi kustannusylitykset ja alaskirjaukset Teollisuuden Ratkaisujen projekteissa uudella biotuotetehtaalla Suomessa, jossa arvioimme saavamme työmme päätökseen tänä kesänä.”

Yrityksen ohjeistus kuluvalle vuodelle säilyy ennallaan. Caverion arvioi, että konsernin liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla vuonna 2017. Vuoden 2016 liikevaihto oli 2 364 miljoonaa euroa. Yritys arvioi myös, että konsernin käyttökate yli kaksinkertaistuu vuonna 2017. Vuonna 2016 käyttökate oli 15,6 miljoonaa euroa.

Caverion 4-6 2017/4-6 2016

 • Liikevaihto, milj. euroa 565,1/615,5
 • Käyttökate, milj. euroa -13,0/-14,4
 • Liikevoitto, milj.euroa -20,5/-21,5
 • Liikevoittoprosentti, % -3,6/-3,5
 • Tilauskanta, milj.euroa 1 512,7/1 554,2
 • Tulos ennen veroja, milj.euroa -22,1/-21,7

Caverion 1-6 2017/1-6 2017

 • Liikevaihto, milj. euroa 1 147,4/1 176,1
 • Käyttökate, milj. euroa -6,2/-2,9
 • Liikevoitto, milj.euroa -21,3/-16,7
 • Liikevoittoprosentti, % -1,9/-1,4
 • Tilauskanta, milj.euroa 1 512,7/1 554,2
 • Tulos ennen veroja, milj.euroa -24,1/-17,4

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia