Rakentamisen konkurssien määrä kasvoi kesäkuussa

Rakentamisen konkurssien määrä kasvoi kuluvan vuoden kesäkuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Pidemmällä tarkastelujaksolla tammi-kesäkuussa 2017 rakentamisen konkurssien määrä sen sijaan väheni selvästi edellisvuoden tasosta.

Jatkossa pääurakoitsija voi yksin joutua vastaamaan rakennushankkeen onnistumisesta. Nykyään päävastuu on rakennuttajalla. Kuva: Juha Salminen

Rakentamisen alalla pantiin vireille kesäkuussa 2017 yhteensä 46 konkurssia, kun luku vuotta aiemmin oli 39. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 283 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 215. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Tammi-kesäkuussa 2017 rakentamisen yrityksiä haettiin konkurssiin 256, kun vuotta aiemmin luku oli 272. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa konkurssiin haetuissa rakentamisen yrityksissä työskenteli 1 417 henkeä. Vuotta aiemmin luku oli 1 506.

Kesäkuun 2017 aikana konkurssiin haetuista rakentamisen yrityksistä 22 työskenteli talonrakentamisen parissa. Vuotta aiemmin konkurssiin haettiin 16 tämän alan yritystä. Kesäkuun 2017 aikana konkurssiin haetuista yrityksistä 24 työskenteli erikoistuneen rakennustoiminnan parissa. Vuoden 2016 kesäkuussa luku oli 21. Kyseinen luokka sisältää muun muassa rakennusten ja rakennelmien purun sekä rakennuspaikan valmistelutyöt, sähkö-, vesijohto ja muun rakennusasennuksen sekä rakennusten ja rakennelmien viimeistelyn.

Maa- ja vesirakentamisen alalla työskentelevistä yrityksistä yhtään ei haettu konkurssiin kesäkuussa 2017, kun vuotta aiemmin luku oli 2.

Kiinteistöalalla pantiin kesäkuussa vireille 6 konkurssia, kun vuoden 2016 kesäkuussa luku oli 4.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssien määrä oli kuluvan vuoden kesäkuussa 5. Vuotta aiemmin alalla pantiin vireille 2 konkurssia.

Kaikkien talouden toimialojen yhteenlaskettu konkurssien määrä pieneni hieman kesäkuussa. Kesäkuussa pantiin vireille 203 konkurssia, mikä on 7 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kesäkuussa 871, kun vuoden 2016 kesäkuussa se oli 940.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakentamisen konkurssien määrä kasvoi kesäkuussa”

  1. Asuntohinta kupla alkaa purkautumaan, ei osteta asuntoja ylikalliilla hinnalla, konkurssien määrä kasvaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat