YIT:n tulos moninkertaistui

YIT:n liikevaihto ja liikevoittoprosentti kasvoivat kuluvan vuoden toisella neljänneksellä sekä tammi-kesäkuussa selvästi. Tulos ennen veroja koheni vielä enemmän.

”Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos oli selvästi vuoden takaista vahvempi, ja loppuvuoden näkymät ovat entistä valoisammat. Nostimme heinäkuussa koko vuoden ohjeistusta sekä oikaistun liikevoiton että konsernin liikevaihdon osalta yhteisyrityksenä toteutettavan Helsingin Kasarmikatu 21 -toimistoprojektin myyntiprosessin etenemisen perusteella. Suomen ja CEE-maiden hyvä asuntomyynti ja -kysyntä tukevat myös osaltaan konsernin liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton positiivisempaa kehitystä erityisesti loppuvuonna”, toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo.

”Asuminen Suomi ja CEE -toimialan ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto kasvoi lähes 40 prosenttia vuoden takaisesta, ja toisella neljänneksellä liikevoittomarginaali oli noin 10 prosenttia. Toimialan liikevaihto kasvoi lähes 30 prosenttia vuoden takaisesta. Aloitimme runsaasti omaperusteisia uusia kohteita kuluttaja-asiakkaille etenkin Suomen kasvukeskuksissa ja CEE-alueen pääkaupungeissa.”

Kauniskankaan mukaan Venäjän asuntomyynti toteutui alkuvuonna yhtiön odotuksia heikommin. Sopeutetun kustannustason ja projektien keskimääräisen kannattavuustason kohenemisen ansiosta vuoden toisen neljänneksen kannattavuus oli kuitenkin positiivinen ja tammi-kesäkuun vain lievästi negatiivinen.

”Toimitilat ja Infra -toimialan toisen neljänneksen liikevoitto oli tyydyttävällä tasolla ja vahvistui selvästi heikon alkuvuoden jälkeen. Suuret hankkeet ovat edenneet mainiosti, ja tilauskanta on pysynyt vahvana. Vertailukauden tulosta paransi Tripla-hankkeen tuloutuksen aloittaminen. ”

YIT:n hallitus on päättänyt perustaa uuden Kiinteistöt-toimialan vuoden 2018 alusta alkaen.

”Uusi toimiala keskittyy merkittävien hankekehityskohteiden kehitysvaiheen rahoittamiseen sekä tonttien ja kehitettyjen kiinteistöjen omistamiseen ja edelleen realisointiin sopivalla hetkellä. Toimialalla on tulevaisuudessa merkittävä rooli YIT:n kaupunkikehityshankkeiden rahoittamisessa ja pääomankäytön tehostamisessa yhdessä kumppanien kanssa.”

YIT odottaa toimialaraportoinnin mukaisen konsernin liikevaihdon kasvavan 5-12 prosenttia vuonna 2017 ja oikaistun liikevoiton olevan 105-115 miljoonaa euroa. YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisen on määrä toteutua joko marraskuun 2017 tai tammikuun 2018 alussa.

YIT Oyj (IFRS-raportointi)

4-6 2017/4-6 2016

  • Liikevaihto 509,0/396,4
  • Tulos ennen veroja, milj. euroa 14,7/1,8
  • Liikevoitto-% 4,1/1,7

1-6 2017/1-6 2016

  • Liikevaihto 961,2/734,0
  • Tulos ennen veroja, milj. euroa 19,2/0,6
  • Liikevoitto-% 2,7/1,8
  • Tilauskanta kauden lopussa 2 565,7/2 714,1
  • Omavaraisuusaste 30,7/32,9
  • Henkilöstö keskimäärin kauden aikana 5 503/5 388

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n tulos moninkertaistui”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi