Kokeile kuukausi maksutta

Finnlamellille uusi toimitusjohtaja

Hirsitalovalmistaja Finnlamelli on nimittänyt yhtiölle uuden toimitusjohtajan.

Hirsitalovalmistaja Finnlamelli on nimittänyt yhtiölle uuden toimitusjohtajan.

Kauppatieteiden maisteri Markku Uotinen aloittaa uudessa tehtävässä syyskuun alussa. Hän siirtyy Finnlamellin palvelukseen Inwido Finlandista, jossa hän on vastannut yhtiön tuotekehityksestä, markkinoinnista ja kuluttajamyynnistä.

Finnlamellin nykyinen toimitusjohtaja Esko Rintamäki jatkaa yhtiön palveluksessa talousjohtajana.

Pohjolan Design-Talo osti keväällä Finnlamellin. Yritysoston taustalla oli muun muassa hirren kasvava suosio rakennusmateriaalina. Lisäksi Design-Talo katsoo hirsirakentamisessa olevan tilausta muuttovalmiille ratkaisuille, joiden osuus myytävistä hirsitaloista on vain vajaat kymmenen prosenttia. Design-Talon näkemyksen mukaan muuttovalmiiden hirsitalojen vähäinen osuus ei johdu kysynnän puutteesta vaan tarjonnan puutteesta.

”Tutkimme asiaa kovasti, kun mietimme tätä yrityskauppaa. Paperimme väittävät, että siihen ei ole ollut riittävästi tarjontaa. Jos olisi ollut, sitä olisi mennyt kaupaksikin. Tilastojen mukaan lähes kaksi kolmasosaa haluaa talonsa ihan ilman omaa vaivaa, ja silloin hirsitalokin pitäisi saada mahdollisimman valmiiksi tehtynä. Tähän kysyntään pyrimme vastaamaan”, Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski kertoi Rakennuslehdelle alkukesästä.

Lisäksi Design-Taloa kiinnosti Finnlamellin vahva vienti. Hirsitalovalmistajan tuotannosta vajaa puolet menee vientiin. Taivalkoski sanoi Rakennuslehden haastattelussa, että hän haluaa kasvattaa Finnlamellin vientiä vielä lisää. Nyt Taivalkoski toteaa yhtiön tiedotteessa, että juuri Uotisen kansainvälinen tausta ja osaaminen auttavat tässä viennin vahvistamisessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Finnlamellille uusi toimitusjohtaja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat