KIRA-digi-hankkeen neljäs kokeiluhankehaku on käynnissä elokuun loppuun asti. Haussa etsitään rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatiota edistäviä nopeita, konkreettisia ja uutta luovia kokeiluja.

Lähes miljoona euroa kiinteistö- ja rakennusalan uusille digikokeiluille

KIRA-digi-hankkeen neljäs kokeiluhankehaku on käynnissä elokuun loppuun asti. Haussa etsitään rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatiota edistäviä nopeita, konkreettisia ja uutta luovia kokeiluja.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kokeiluilla halutaan vauhdittaa alan toimintatapojen muutosta ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Neljännellä hakukierroksella kokeiluille on varauduttu myöntämään tukea lähes miljoona euroa.

Haussa myönnetään tukea kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota edistävään kokeelliseen kehittämiseen. Kokeiluilla edistetään toimintatapojen uudistamista, mahdollistetaan uusien ratkaisujen ja toimintatapojen testaaminen ja tuetaan uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä. Tukea myönnetään vain etukäteen ja uudelle hankkeelle.

KIRA-digi-tukiohjelmassa kokeilulla tarkoitetaan digitaalisuutta hyödyntävän idean tai ratkaisun rajattua käytännön kokeilua, jossa opitaan, kannattaako sitä ryhtyä kehittämään tai ottaa käyttöön laajemmin.

Kokeilujen aihealueina ovat muun muassa suunnittelu, kaavoitus, lupaprosessit, rakentaminen, rakennusperintö, talotekniset järjestelmät, kiinteistönpito, kiinteistöliiketoiminta ja isännöinti, liitokset infraan ja energiatehokkuuteen sekä palvelutuottajat. Tulosten tulee kohdistua rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatioon.

Vuosina 2016–2018 kokeiluja rahoitetaan yhteensä noin neljä miljoonalla eurolla. Tähän mennessä tukea on myönnetty 48 kokeilulle, yhteensä lähes 1,7 miljoonaa euroa. Kokeiluhankkeita tuetaan tukiohjelmassa valtionavustuksena ja yritystukena. Tuen myöntää ympäristöministeriö.

KIRA-digi on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lähes miljoona euroa kiinteistö- ja rakennusalan uusille digikokeiluille”

  1. Aivan mitättömiä tukia. Jos yrityksellä ei ole omia varoja sijoittaa sanahirviö -Kira-tuki-hankkeisiin, ei sellainen ole elinkelpoinen yritys.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi