Rakentaminen Infra Talous Uutiset Kimmo Oksanen / HS Ei kommentteja

Redin ali pääsee nyt tunnelia pitkin Kalasatamassa

Kulosaaren siltaa Itäväylältä suoraan länteen pyrkivät pääsevät nyt Redin alittavaan tunneliin. Suora reitti Pasilan suuntaan avattiin autoilijoille torstain vastaisena yönä.

Idästä tulijat ovat Kalasataman Redin kohdalla päässeet keskustaan jo viime viikosta. Pasilaan suuntaan länteen ajavien kaista on kuvassa vielä kiinni, mutta se avattiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kuva: Markus Jokela / HS

”Silloin ollaan illan viimeinen linja-auto saatu kulkemaan vanhaa reittiä alta pois”, Redin projektipäällikkö Markku Muhonen rakennusyhtiö SRV:ltä kertoo.

Redi on Kalasatamaan rakenteilla oleva suuri palveluiden ja asuntojen keskittymä. Liikennettä on ohjattu työmaan ohitse. Ajoväylät suoristetuille reiteilleen avataan vaiheittain. Viime viikosta lähtien idästä on jo päässyt keskustaan Redin alittavan tunnelin kautta, ja nyt siis avataan suora tunnelireitti länteen.

Syyskuun alusta avataan väylä Pasilan suunnasta itään. Samoin Hermannin rantatie avataan liikenteelle 1. syyskuuta.

Rediä markkinoidaan muun muassa kauppa- ja elämyskeskuksena. Kalasatamaan nousee kahdeksan tornitaloa, joihin sijoittuu kauppakeskuksen lisäksi toimistoja ja asuntoja.

Markku Muhosen mukaan rakentamisessa ollaan edistytty aikataulun mukaisesti.

”Väylät valmistuvat sopimuksen mukaisesti”, Muhonen kertoo.

Kalasataman väylät ja sillat omistaa Helsingin kaupunki. Väyliä käyttää noin 100 000 autoa vuorokaudessa. Redin kautta kulkee yli miljoona vuosittaista matkustajaa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia