Varma rakentaa aurinkovoimaloita kiinteistöihinsä

Varma rakentaa aurinkovoimaloita kiinteistöihinsä ympäri Suomea. Syksystä lähtien katoille nousee yhteensä 5 000 aurinkopaneelia seitsemään eri kiinteistöön.

Varma rakentaa aurinkovoimaloita kiinteistöihinsä ympäri Suomea. Syksystä lähtien katoille nousee yhteensä 5 000 aurinkopaneelia seitsemään eri kiinteistöön.

Aurinkovoimaloilla nyt varustettavat kiinteistöt on valittu kiinteistötyypin, vapaan kattopinta-alan sekä optimaalisen sähkönkulutuksen perusteella niin, että aurinkovoimalla tuotettu sähkö saadaan kulutettua kokonaan kiinteistössä. Syksystä alkaen aurinkopaneelit katoilleen saavat kauppakeskus Willa Hyvinkäällä, Panorama Tower -toimistorakennus Espoossa, Rajalla-ostoskeskus Torniossa, Jumalniemen kauppakeskus Kotkassa, Palokan marketkiinteistö Jyväskylässä, Salmisaaren liikuntakeskus Helsingissä ja Varman omaa pääkonttori Helsingissä.

Kaikkiaan kiinteistöjen katoille asennetaan 5 000 aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on yhteensä 1 450 kWp. Eniten paneeleita tulee Hyvinkään Willan ja Kotkan Jumalniemen kauppakeskusten katoille, noin 1 000 paneelia kumpaankin.

”Älykkäillä aurinkosähköjärjestelmillä tuotanto voidaan optimoida. Jokainen paneeli muodostaa oman tuotantoyksikön, jolloin esimerkiksi osan paneeleista jäädessä varjoon muut paneelit jatkavat silti toimintaansa täydellä teholla”, kertoo Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen yhtiön tiedotteessa.

Nyt asennettavien aurinkovoimaloiden arvioitu vuosituotto on 1 178 MWh/a, joka vastaa 60 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Aurinkosähkön ansioista kiinteistöjen päästöjen arvioidaan vähenevän 247 tCO2 vuodessa.

Varma aloitti aurinkoenergian käytön kiinteistöissään vuonna 2016, jolloin kaksi Helsingissä sijaitsevaa toimistotaloa sai aurinkovoimalat käyttöönsä.

Pekosen mukaan tavoitteena on laajentaa aurinkosähkön käyttöä kiinteistöissä, ja yhtiö jatkaa sopivien kohteiden kartoittamista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Varma rakentaa aurinkovoimaloita kiinteistöihinsä”

  1. Jutussa ei kerrota, saako Varman aurinkopaneelihanke valtion kärkihanketukea. Oletus on tietenkin, että ei saa, kun asiaa ei mainita. Tätä puolta pitäisi avata. Yleisesti ottaen hanke on näpertelyä: 1178Mwhx(80-100)euroa = 117800 euroa/v, joka on teoreettinen maksimituotto.

Vastaa