Kokeile kuukausi maksutta

Venäläinen hakukonejätti valitsi suomalaisurakoitsijat

Venäläinen hakukoneyhtiö Yandex valitsi suomalaisyhtiön pääurakoitsijakseen konesalihankkeeseen.

Vladimiriin rakennettu palvelinkeskus otettiin käyttöön maaliskuussa.

Palvelinkeskushankkeen ensimmäinen vaihe valmistui  maaliskuussa Venäjän Vladimiriin ja sen pääurakoitsijana toimi suomalaisomisteinen Haka Moskova. Yhtiö on rakentanut Venäjällä vuodesta 1988 lähtien ja sen erikoisalaa ovat vaativat teollisuuden rakennusprojektit.

Palvelinkeskuksen rakennustyöt aloitettiin keväällä 2016. Kohde sijaitsee noin 170 kilometrin päässä ikäkoillisessa Moskovasta. Nyt käyttöön otettu 11 megawatin datakeskus on Yandexin nykyaikaisin ja herättänyt paljon huomiota Venäjällä. Maassa on kova tarve konesaleille ja liikkeellä on useita eri hankkeita eri puolilla maata.

Kohteen ensimmäinen vaihe piti sisällään noin yhdeksän hehtaarin tontin infrastruktuurin, aluetyöt sekä yli 10 000 neliön verran kiinteistöjä. Ensimmäisessä palvelinkeskuksessa on viisi konesalia ja erilliset koko rakennettavaa aluetta palvelevat toimisto- ja tekniset rakennukset.

Yandexilla on tarkoitus rakentaa lähivuosina alueelle vielä lisää kolme samankokoista, noin 6 000 neliön palvelinkeskusta. Nämä kasvattavat kokonaiskapasiteetin noin 45 megawattiin ja ne otetaan käyttöön tarpeen mukaan.

Hankkeeseen on osallistunut suunnittelijoita, tavarantoimittajia ja aliurakoitsijoita suomalaisten lisäksi Länsi-Euroopasta, Kiinasta ja Yhdysvalloista. Pääurakoitsijan lisäksi hankkeessa suomalaisia edustivat esimerkiksi talotekniikan yritykset Caverion, Elmek ja Koja.

Kohteen suunnittelusta vastasi sama hollantilainen suunnittelutoimisto Royal HaskoningDHV, joka suunnitteli myös Yandexin Mäntsälän palvelinkeskuksen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Venäläinen hakukonejätti valitsi suomalaisurakoitsijat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat