Havainnekuva Kemijärvelle suunnitellusta massiivipuisesta hotellista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto.

Kemijärvi etsii yrittäjää massiivipuusta tehdylle hotellihankkeelle

Kemijärvi etsii massiivipuusta tehtävälle hotellille rahoittajaa ja hotelliyrittäjää.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kemijärven kaupungilla on tavoitteena avata hotelli vuonna 2020. Massiivipuuhotelli edustaisi kansainvälistä muotoilua ja arkkitehtuuria. Hankkeen arkkitehtiluonnokset ja järvenrantatontti ovat jo valmiina.

Hankkeen kokonaiskustannus on noin 15 miljoonaa euroa.

Kohde olisi toteutuessaan Suomen ensimmäinen monikerroksinen massiivipuusta tehty hotelli. Se sijoittuisi aivan Kemijärven ydinkeskustaan Hietaniemen alueelle Pöyliöjärven rannalle.

Hotellin arkkitehtisuunnittelun, kuva- ja piirrosmateriaalin on toteuttanut Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto Oy Helsingistä. Kemijärveltä kotoisin oleva arkkitehti Toni Yli-Suvanto on menestynyt kansainvälisesti terveyttä, ekologista ja taloudellista kestävyyttä edustavilla arkkitehtuurisilla ratkaisuillaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kemijärvi etsii yrittäjää massiivipuusta tehdylle hotellihankkeelle”

  1. Voi pyhä isä! Vai menestyksekäs puuarkkitehtuurin asiantuntija😊 kyllä on itseluottamus kohdallaan. Kyseinen arkkitehti on tähän mennessä toteuttanut yhden privaatin puusaunan jonnekin järvenrantaan. Kaikki muut mestarin aikaasaannokset ovat ihan itse keksittyjä projekteja tai yleisten arkkitehtikilpailujen ehdotuksia. Kannattaisi toimituksen katsoa vähäsen mitä julkaisee. Kaikki mitä paperissa lukee ei aina ole totta.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi