Rakentaminen Arkkitehtuuri Projektit Rakennuslehti Yksi kommentti

Kemijärvi etsii yrittäjää massiivipuusta tehdylle hotellihankkeelle

Kemijärvi etsii massiivipuusta tehtävälle hotellille rahoittajaa ja hotelliyrittäjää.

Havainnekuva Kemijärvelle suunnitellusta massiivipuisesta hotellista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto.

Kemijärven kaupungilla on tavoitteena avata hotelli vuonna 2020. Massiivipuuhotelli edustaisi kansainvälistä muotoilua ja arkkitehtuuria. Hankkeen arkkitehtiluonnokset ja järvenrantatontti ovat jo valmiina.

Hankkeen kokonaiskustannus on noin 15 miljoonaa euroa.

Kohde olisi toteutuessaan Suomen ensimmäinen monikerroksinen massiivipuusta tehty hotelli. Se sijoittuisi aivan Kemijärven ydinkeskustaan Hietaniemen alueelle Pöyliöjärven rannalle.

Hotellin arkkitehtisuunnittelun, kuva- ja piirrosmateriaalin on toteuttanut Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto Oy Helsingistä. Kemijärveltä kotoisin oleva arkkitehti Toni Yli-Suvanto on menestynyt kansainvälisesti terveyttä, ekologista ja taloudellista kestävyyttä edustavilla arkkitehtuurisilla ratkaisuillaan.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Kyllä insinööri tietää

    Voi pyhä isä! Vai menestyksekäs puuarkkitehtuurin asiantuntija😊 kyllä on itseluottamus kohdallaan. Kyseinen arkkitehti on tähän mennessä toteuttanut yhden privaatin puusaunan jonnekin järvenrantaan. Kaikki muut mestarin aikaasaannokset ovat ihan itse keksittyjä projekteja tai yleisten arkkitehtikilpailujen ehdotuksia. Kannattaisi toimituksen katsoa vähäsen mitä julkaisee. Kaikki mitä paperissa lukee ei aina ole totta.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia