Maankäyttömaksun alennus vauhdittaa täydennysrakentamista Jyväskylässä

Jyväskylän keskustassa näkyy maankäyttömaksun alennuksen vaikutus. Kaupungin keskustassa on käynnistynyt 10 täydennysrakentamiskohdetta.

Jyväskylän keskustassa näkyy maankäyttömaksun alennuksen vaikutus. Kaupungin keskustassa on käynnistynyt 10 täydennysrakentamiskohdetta.

Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Kaupunkirakenteen toimialajohtaja Erja Saarivaara kertoo lehdessä, että maankäyttömaksun alennusta on tarkoitus jatkaa hyvien kokemusten vuoksi.

Jyväskylän maankäyttömaksun alennus tuli voimaan vuonna 2015. Se on määräaikainen ja päättyy tämän vuoden lopussa. Jos alennusta jatketaan, kaupunki uskoo saavansa keskustan tiivistämishankkeita helpommin  käyntiin. Esitys alennuksen määräikaisesta jatkamisesta menee kaupunkirakennelautakuntaan lokakuussa.

Keskustassa maankäyttösopimusmaksun suuruudeksi on vakiintunut noin puolet arvonnoususta. Alennettu maksu on ollut 25-35 prosenttia niissä tapauksissa, joissa kaupungille ei ole tullut juurikaan yhdyskuntarakentamisen painetta.

SRV:n aluejohtaja Timo Kauppi arvioi Keskisuomalaisessa, että Jyväskylän keskustaan mahtuu vielä paljon lisää asuntoja. Hän näkee, että alennuksen jatkaminen helpottaa hankkeiden käynnistämistä.

Kauppi näkee, että autopaikkamääräysten helpottaminen vauhdittaisi omalta osaltaan lisää täydennysrakentamista.

SRV aloittaa marraskuussa  Jyväskylän keskustassa kahden kerrostalon rakennustyöt Yliopistonkadun ja Väinönkadun kulmassa. Tonteilla on nyt käynnissä purkutyöt.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maankäyttömaksun alennus vauhdittaa täydennysrakentamista Jyväskylässä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi