Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön kohteeseen rakennettiin yhteisöasuntoja

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS saavutti 10 000 asuntopaikan rajapyykin Kissanmaalle valmistuneessa uudessa kohteessa.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS saavutti 10 000 asuntopaikan rajapyykin Kissanmaalle valmistuneessa uudessa kohteessa.
Kuuntele juttu

Säätiön mukaan opiskelija arvostaa asunnoissa myös modernia ilmettä ja käytännöllisiä tilaratkaisuja, eikä pelkästään kohtuuhintaisuutta ja opiskelupaikkoihin nähden hyvää sijaintia.

Jo Kisanmaan kohteen suunnitteluvaiheessa pohdittiin, miten opiskelijan vaatimustaso on muuttunut ja miten se voitaisiin parhaiten saavuttaa. Yksiöiden ja kaksioiden lisäksi kohteeseen rakennettiin viisi neljän hengen yhteisöasuntoa.

Erikoisuutena näissä 133 neliön yhteisöasunnoissa on niiden jokaisesta soluhuoneesta löytyvä oma kylpyhuone, mutta myös yhteisen tilan käytännöllisyyteen haluttiin panostaa. Yhteistä oleskelutilaa löytyy sopivasti, jokaisella asukkaalla on oma jääkaappi ja lisäksi näihin asuntoihin asennettiin astianpesukoneet.

Kissanmaan kohteen ensimmäisessä rakennusvaiheessa valmistuneisiin asuntoihin muutti viime syksynä 127 opiskelijaa ja nyt elokuussa kohde täydentyi 143 asukkaalla.

Kokonaisuudessaan kohteessa on yhteensä 194 asuntoa ja 270 asuntopaikkaa.

TOAS pyrkii korjaus- ja uudisrakentamisessaan aikatauluttamaan kohteiden valmistumisen kovimpaan kysyntäpiikkiin eli loppukesään ja alkusyksyyn. Uusia opiskelijoita tulee Tampereelle joka syksy lähes 5000 ja näistä TOAS tarjoaa kodin lähes kahdelletuhannelle.

TOASilla on Tampereella yhteensä 62 kohdetta, joissa on 6 362 asuntoa ja 10 084 asuntopaikkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen opiskelija-asuntosäätiön kohteeseen rakennettiin yhteisöasuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat