Kiinteistöt Rakentaminen Seppo Mölsä Ei kommentteja

Valitus SRV:n Bunkkeri-hankkeesta meni läpi

Hallinto-oikeus ei sille tehdyn valituksen jälkeen hyväksynyt Helsingin kaupungin tekemää sopimusta Jätkäsaaren ns. Bunkkerin myymisestä SRV:lle edelleen jalostettavaksi liikunta- ja liiketiloiksi ja asunnoiksi.

Maija Aalto HS, Julkaistu: 15.9. 16:20

LIIKUNTATILOJEN rakentaminen Jätkäsaaren Bunkkeriin viivästyy aikataulustaan. Helsingin hallinto-oikeus ei nimittäin hyväksy Helsingin kaupungin ja rakennusliike SRV:n tekemää sopimusta.

Valtuusto antoi keväällä 2016 siunauksensa suunnitelmalle, jossa Bunkkeriin toteutetaan liikuntatiloja ja uimahalli. Kiinteistö ja rakennusoikeus olisi myyty SRV:lle, joka olisi näin rakentanut Bunkkeriin myös liiketiloja ja 300 asuntoa.

Kaupasta tehtiin kunnallisvalitus. Oikeus katsoo nyt, että kiinteistökauppaa ei voinut toteuttaa näin osana julkista hankintaa, kuten Helsinki on tehnyt.

HELSINGIN kaupunki tiedotti asiasta perjantaina iltapäivällä. Kaupunki haluaa edelleen uimahallin ja liikuntatilat Bunkkeriin. Viereisen Jätkäsaaren peruskoulun liikuntatiloiksi järjestetään jokin väliaikainen ratkaisu.

Uimahallin ja liikuntatilojen suunniteltiin aiemmin valmistuvan toukokuussa 2019. Helsinki oli sitoutunut maksamaan tiloista vuokraa yhteensä reilut 100 miljoonaa 25 vuoden aikana.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia