Paroc Group on myyty

Reilut kolme vuotta Parocin omistanut pääomasijoittaja CVC Capital Partners on myynyt Paroc Groupin uudelle omistajalle.

Parocin eristemateriaalit tunnetaan työmailla punavalkoisista pakkauksistaan. Kuva: Roni Lehti

Uusi omistaja Owens Corning (OC) maksaa yhtiöstä noin 900 miljoonaa euroa. CVC Capital Partners maksoi Parocista lokakuussa 2014  700 miljoonaa euroa.

Kaupan odotetaan astuvan voimaan vuoden 2018 alkupuolella ja sille tarvitaan kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Paroc työllistää yli 1 800 työntekijää 13 eri maassa. Yhtiöllä on tuotantolaitokset Suomessa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

“Olen erittäin innostunut Owens Corningin tarjoamista uusista mahdollisuuksista”, toteaa Parocin toimitusjohtaja Kari Lehtinen yhtiön tiedotteessa.

“Olemme rakentaneet yrityksen, jolla on johtava markkina-asema Euroopassa ja joka pystyy tarjoamaan huomattavia arvolupauksia asiakkailleen ja työntekijöilleen. Owens Corning tulee auttamaan laajentumistamme Keski- ja Länsi-Euroopan markkinoilla, missä yhteydessä voimme käyttää jo ennestään vahvaa asemaamme lisäkasvun ponnahduslautana.”

Parocin ostaminen laajentaa Owens Corningsin mineraalivillan tuotantoa ja teknologiaa, vahvistaa sen asemaa Euroopan eristystuotemarkkinoilla sekä tuo sen uusille loppukäyttäjämarkkinoille. Parocin ostaminen kasvattaa yrityksen Pohjois-Amerikan ja Kanadan ulkopuolisilla markkinoilla myytävän tarjonnan 35 prosenttiin.

”Parocin ostaminen on Owens Corningin strategian mukaista. Pystymme jatkossa tarjoamaan eristeratkaisuja koko lämpötila-asteikolla kolmella maailman laajimmista eristemarkkina-alueista: Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Kiina”, Owens Corningin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Mike Thaman sanoo.

Owens Corning on New Yorkin pörssissä listattu yritys (NYSE: OC) ja sen pääkonttori sijaitsee Toledossa, Ohiossa. Viime vuonna sen ilmoitti myyntinsä arvoksi 5,7 miljardia dollaria eli noin 4,9 miljardia euroa ja se työllistää 17 00 henkilöä 33 eri maassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Paroc Group on myyty”

Vastaa