Rakennusalalla monissa merkittävissä tehtävissä toiminut Lauri Ratia (s. 1946) on nimitetty vuorivillavalmistaja Paroc Groupin hallituksen puheenjohtajaksi 28. toukokuuta alkaen. Ratia jäi eläkkeelle Lohja Ruduksen toimitusjohtajan tehtävistä vuoden 2007 alusta. Hän on myös toiminut Rakennustuoteteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana (1998-2001) ja Rakennusteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana (2003-2004).

Lauri Ratia Parocin hallituksen puheenjohtajaksi

Rakennusalalla monissa merkittävissä tehtävissä toiminut Lauri Ratia (s. 1946) on nimitetty vuorivillavalmistaja Paroc Groupin hallituksen puheenjohtajaksi 28. toukokuuta alkaen. Ratia jäi eläkkeelle Lohja Ruduksen toimitusjohtajan tehtävistä vuoden 2007 alusta. Hän on myös toiminut Rakennustuoteteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana (1998-2001) ja Rakennusteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana (2003-2004).

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Viime vuosien aikana Ratia on vaikuttanut useiden yritysten hallituksissa. Hän on muun muassa VR-konsernin, Sponda Oyj:n, Medisize Oy:n ja Editan Oyj:n hallituksien puheenjohtaja ja YIT Oyj:n ja Inspecta Oy:n hallituksien jäsen.

Ratia on myös kuulunut sijoittajaryhmään, joka on merkittävä omistaja lvi-alan saneerausurakointiin erikoistuneessa Halmesvaara Yhtiöt Oy:ssä. Samaan sijoittajaryhmään kuuluu myös Paroc Groupin entinen toimitusjohtaja Peder Biese.

Ratialla on loppututkinnot Teknillisestä Korkeakoulusta ja Harvard Business School Advanced Management Programista.

Paroc joutui merkittävän taloudellisen uudelleenjärjestelyn alle viime vuoden lopulla, kun yhtiön massiivisen velkataakan aiheuttamat korkokulut painoivat tuloksen rajusti miinukselle. Uudelleenjärjestelyssä pankit saivat omistukseensa 87,5 prosenttia Paroc Groupin osakkeista ja yhtiön työntekijät loput 12,5 prosenttia. Samalla Parocin velkataakka puolittui noin 350 miljoonaan euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lauri Ratia Parocin hallituksen puheenjohtajaksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi