Talorakentaminen Suomessa kiritti Lemminkäisen tulosta

Liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 626 miljoonaan euroon edellisvuoden 532 miljoonasta.

Kirjoittaja(t) Startel

YIT:n kanssa sulautuvan rakennuskonserni Lemminkäisen tulos koheni heinä–syyskuussa. Yhtiön tulosta ja liikevaihtoa kasvatti etenkin Suomen talonrakentamisen hyvä veto.

Lemminkäisen tulos ennen veroja kasvoi 45 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 37,9 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi 626 miljoonaan euroon 532 miljoonasta.

Liikevoittoa kertyi 48,7 miljoonaa, kun sitä viime vuonna vastaavaan aikaan syntyi 42,8 miljoonaa euroa. Liikevoittoon sisältyi miljoona euroa Lemminkäisen ja YIT:n suunniteltuun yhdistymiseen liittyviä kuluja.

Lemminkäinen kasvatti liikevoittoaan etenkin Suomen talonrakentamisessa, missä tulos kasvoi 16,7 miljoonaan euroon 3,5 miljoonasta. Tulosta tukivat sekä kasvanut volyymi että parantuneet katteet.

Tulos sen sijaan heikkeni päällystyksessä ja infraprojekteissa.

Osakekohtainen tulos nousi 1,54 euroon 1,27 eurosta.

Yhtiön saamat tilaukset lisääntyivät 362 miljoonaan euroon 351 miljoonasta. Tilauskanta vahvistui noin 48 miljoonaa euroa 1455 miljoonaan euroon.

Lemminkäinen päivitti tulosohjeistuksensa syyskuussa, kun yhtiökokous päätti Lemminkäisen sulautumisesta YIT:n kanssa.

Lemminkäinen arvioi, että kuluvan vuoden liikevaihto kasvaa viime vuoden 1 683 miljoonasta eurosta. Oikaistun liikevoiton taas yhtiö nousevan viime vuoden 45 miljoonasta eurosta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Talorakentaminen Suomessa kiritti Lemminkäisen tulosta”

  1. Lemminkäisen tuloshan piti nousta nykyjohdon alla? Koko tuloshan tuli nyt talonrakentamisesta, jossa tällä hetkellä menee kaupaksi kaikki mitä pystyy tuottamaan. Eikös 2014 vannottu, että tästä se lähtee kun koko johto oli yhtä henkilöä lukuunottamatta vaihdettu ja Lindholm valittu tj:ksi? Entäs sen jälkeen; päällystyksen ja infraprojektien tulos on romahtanut murto-osaan 2014 tilanteesta ja osa silloisesta johdosta tekee hyvää jälkeä muualla…
    Ei todellakaan ole ihme, ettei Ymmyrkäiseen (YIT ja Lemminkäiseen) valittu Lindholmia vetäjäksi, vaan pistettiin ukko kilometritehtaalle. Toivottavasti muut yhtiöt ymmärtävät olla poimimatta tätä helmeä työmarkkinoilta.

  2. Organisaatiota uudistettiin ja jätettiin sinne ”välijohdon” portaaseen edelleen niitä ”johtajia”, joiden toimia on ollut vaikea työmaatasolta ymmärtää. Siellä ne vaan menevät virran mukana eikä näemmä muutoksilla saada kitkettyä pois, onkohan näistä yrityksellä edes tietoa, jotta siellä sellaisia on? Myyntiä uudistettiin ja kovin koitettiin saada tehdasmaista prosessia infrarakentamiseen, tyhmäkin tietää, jotta ei toimi noissa hommissa. Aikansa kutakin…

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi