Vuoden projekti -kilpailun voittaja on valittu

Vuoden Projekti -kilpailun voittajaksi valittiin tamperelainen hanke. Kunniamaininnan sai raumalainen hanke.

Tampereen Rantatunnelin työmaa osoitti allianssimallin hyödyt. Kuva Rami Marjamäki.

Lemminkäisen rakentama Tampereen Rantatunneli palkittiin Projektiyhdistyksen järjestämillä projektipäivillä Vuoden 2017 parhaana hankkeena.

Rantatunneli on Suomen pisin, 2,3 kilometrin pituinen maantietunneli. Hankkeen toteuttamisesta vastasi Lemminkäisen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ja Saanio & Riekkola Oy:n muodostama allianssiryhmittymä. Hankkeen tilaajaosapuolina toimivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto.

Valinnan perusteluissa pankintoraati kertoo Rantatunnelin olevan yksi Suomen ensimmäisistä allianssihankkeista. Allianssimallissa asiakas ja palveluntuottajat suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä, yhteisellä organisaatiolla ja yhteisillä päätöksillä. Hyödyt ja riskit jaetaan.

Projektiyhdistys toteaa Rantatunnelihankkeen allianssiosapuolten sitoutuneen yhteisesti tavoitteisiin. Projekti valmistui etuajassa, alitti budjetin ja ylitti kaikki tavoitteet, muun muassa laadun ja työturvallisuuden osalta.

Rantatunnelin allianssiyhteistyössä syntyneiden innovaatioiden arvo oli yli 20 miljoonaa euroa.
Kaksivaiheisen Rantatunnelihankkeen kehitysvaihe ajoittui vuosille 2012–2013, ja toteutus käynnistyi lokakuussa 2013. Tunneli avattiin liikenteelle 15.11.2016, puoli vuotta etuajassa aikatauluaan.

Kunniamaininta Destialle

Destian toteuttama Valtatie 8 Luostarinkylän kohta -ST-hanke on palkittu kunniamaininnalla Vuoden projekti -kilpailussa.

Destia suunnitteli ja toteutti Rauman Luostarinkylään marraskuussa 2016 valmistuneen eritasoliittymän. Hankkeen toteutuksessa hyödynnettiin tehokkaasti tietomalleja ja automaatiota.

Kilpailun raati halusi huomioida projektin kunniakirjalla digitalisaation ansiokkaasta hyödyntämisestä hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden projekti -kilpailun voittaja on valittu”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat